• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

22:16

Mina Zirojević otkriva koje perfidne igre se kriju iza stravičnog terorističkog napada u Turskoj! Oni su umešali svoje prste, taoci i dalje u kandžama! (FOTO/VIDEO)

Printscreen/X, Miloš Rafailović

Vesti

Mina Zirojević otkriva koje perfidne igre se kriju iza stravičnog terorističkog napada u Turskoj! Oni su umešali svoje prste, taoci i dalje u kandžama! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U ankarskom okrugu Kahramankazan došlo do stravične eksplozije nakon terorističkog napada, a iza njega stoje Gulenova teroristička organizacija, ISIS ili Kurdistanska radnička stranka.

Povodom ovog alarmantnog događaja ekipa Informera razgovarala je sa prof. dr Minom Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, koja je iznela jasan stav, perfidne namere koje se kriju iza terorističkog akta, ali i detalje u vezi sa nezapamćenim krvavim pirom u Ankari.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Dogodio se teroristički napad na mestu gde se nalazi turski svemirski program i gde se nalazi aerodrom sa lovcima F-16, po svemu sudeći jedan terorista je ubijen, drugi je i dalje živ, drži taoce, ima ih mnogo, kao i ranjenih. Možemo primetiti da ovo nije mali teroristički napad, već je ozbiljno planiran i urađen. Od oružja su kao što smo čuli koristili američko naoružanje - granate, a spekuliše se da niko nije preuzeo zasluge za ovaj teroristički akt, međutim, ono što se pretpostavlja jeste da može biti Gulenova teroristička organizacija, ISIS ili eventualno Kurdistanska radnička stranka - istakla je Zirojevićeva i dodala: 

 

 

 - Sve tri su na ovaj ili na onaj način u vezi sa Amerikom i sa njihovim delovanjem. Sve tri stranke je osnovala Amerika. Kao što znamo, ISIS je deo nastavak Al Kaide, jasno nam je ko ju je osnovao. Ovo je atak na Tursku ili upozorenje da se više ne igra sa BRIKS - om. Turska se sada nalazi na najzanimljivijem mestu, između Bliskog istoka, Ukrajine i Rusije, pitanje je da li su oni uhvatili neki dogovor između muslimanskih država koje se tamo nalaze i videli da će delovati protiv Izraela, ali i da možda više nisu želeli da rade protiv Rusa, nego sa Rusima - rekla je Mina Zirojević, a potom i pojasnila šta može biti epilog nemilog događaja. 

Ovaj akt je ozbiljno upozorenje ili nastavak širenja rata, različitih sukoba sa svih strana. Ako se na kraju dokaže da su to bili Kurdi, nastavlja se žarište, Turska će veoma aktivno reagovati protiv terorista na svojoj teritoriji, u ovom slučaju Kurdistana. Očekuje se širenje sada već ozbiljnog broja zemalja koje učestvuju u sukobu na Bliskom istoku  - otkrila je za Informer. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Podsetimo, kompanija "TAI" je ključni igrač u vazduhoplovnoj industriji Turske, koji dizajnira, razvija i proizvodi različite vazdušne platforme.Takođe, proizvodi i delove za međunarodne projekte, uključujući komponente za putnički avion Erbas A380 i vojni transportni avion A400M.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Jokić ubacio 41 poen, pa promašio trojku za produžetak! Denver pao posle velike drame! (FOTO/VIDEO)
NBA

Jokić ubacio 41 poen, pa promašio trojku za produžetak! Denver pao posle velike drame! (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su u noći između subote i nedelje drugi poraz u isto toliko utakmica na startu nove sezone NBA lige, pošto su u dramatičnoj završnici poraženi od Los Anđeles Klipersa sa 109:104 na svom terenu! Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je najbolji na terenu pošto je zabeležio 41 poen, devet skokova i četiri asistencije, ali je u finišu promašio trojku za produžetak, pa su Klipersi poenima sa slobodnih bacanja došli do trijumfa.

27.10.2024

02:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija