• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.10.2024

08:53

Šok preokret u ključnoj državi, Amerika se sprema za iznenađenje?! Objavljeni rezultati najnovije predizborne ankete!

EPA/Reuters

Vesti

Šok preokret u ključnoj državi, Amerika se sprema za iznenađenje?! Objavljeni rezultati najnovije predizborne ankete!

Podeli vest

Republikanski predsednički kandidat u SAD-u Donald Tramp trenutno ima blagu prednost nad demokratskom kandidatkinjom Kamalom Haris u Pensilvaniji, gde su nedavne ankete pokazale da je razlika između kandidata minimalna, objavio je danas Njuzvik.

Prema podacima portala "FiveThirtyEight", Tramp ima podršku od 47,9 odsto, dok Haris ima 47,6 odsto, što Trampu daje prednost od 0,3 odsto.

Iako je registracija birača završena, građani imaju rok do 29. oktobra da zatraže glasačke listiće za glasanje poštom, a do sada je zatraženo više od 1,8 miliona listića. 

U Pensilvaniji je više od devet miliona ljudi registrovano za glasanje na izborima 5. novembra, što je samo 2.000 manje nego na izborima 2020. godine.

Trampova prednost pojavljuje se nakon što je nekoliko nedavnih anketa pokazalo da je on ili u vođstvu ili da su kandidati izjednačeni. 

Anketa marketinške i istraživačke kompanije "AtlasIntel", sprovedena između 12. i 17. oktobra, pokazuje da Tramp ima prednost od tri procentna poena. 

Pensilvanija i Džordžija su među sedam država koje će odlučiti ko će pobediti na predsedničkim izborima, prenosi Rojters. Pensilvanija, sa 19 elektorskih glasova, smatra se ključnom za pobedu. Bez Pensilvanije, šanse da Haris pobedi se značajno smanjuju, ocenjuje Njuzvik. 

Prognoze sugerišu da bi Tramp mogao da osvoji tu državu, što bi mu obezbedilo značajnu prednost u ukupnom broju elektorskih glasova.

Podsetimo, na izborima 2020. aktuelni predsednik SAD Džo Bajden je sa 1,2 odsto razlike pobedio Trampa u Pensilvaniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija