• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2024

17:05

Izrael zapretio Iranu! Spremni su za napad, napravljena lista za odstrel!

EPA

Vesti

Izrael zapretio Iranu! Spremni su za napad, napravljena lista za odstrel!

Podeli vest

Izrael je preneo upozorenje Iranu preko nekoliko trećih strana uoči svog raketnog udara na Islamsku Republiku u subotu, izvestio je Aksios, pozivajući se na tri anonimna izvora. Prema pisanju medija, Zapadni Jerusalim je nagovestio koje će ciljeve napasti, istovremeno upozoravajući Teheran da ne uzvrati.

Rano u subotu, portparol IDF Danijel Hagari izvestio je da izraelske snage izvode „precizne udare na vojne ciljeve“ u Iranu. Operacija, navodno pod kodnim nazivom „Dani pokajanja“, pokrenuta je „kao odgovor na višemesečne kontinuirane napade režima u Iranu na Državu Izrael“, pojasnio je on.

Prema izveštaju, Izrael je takođe upozorio Islamsku Republiku da ne odgovara na njen napad, preteći razornijim udarom ako Teheran uzvrati.

Aksios je tvrdio da je holandski ministar spoljnih poslova Kaspar Veldkamp bio jedan od kanala koje Izrael koristi da prenese svoju poruku Iranu.

U postu na Ks (bivši Tviter) u petak, diplomata je potvrdio da je razgovarao „sa iranskim ministrom spoljnih poslova o ratu i pojačanim tenzijama u regionu“. Dodao je da je pozvao Teheran da bude uzdržan.

- Avioni IAF-a pogodili su objekte za proizvodnju projektila koji se koriste za proizvodnju projektila koje je Iran ispalio na Državu Izrael tokom prošle godine - navodi se u saopštenju ID.

Štaviše, jevrejska država tvrdi da je pogodila raketne kapacitete zemlja-vazduh Islamske republike.

Iran je ponovo otvorio svoj vazdušni prostor u 9 ujutru po lokalnom vremenu (6 ujutro po GMT), a štab nacionalne protivvazdušne odbrane zemlje je izvestio da je „provokativni” napad Izraela rezultirao „ograničenom štetom... u određenim oblastima” i da je detaljnija procena još u toku

- Integrisani sistem protivvazdušne odbrane zemlje uspešno je presreo i suprotstavio se ovoj agresivnoj akciji - izjavili su zvaničnici u Teheranu.

Iran je 1. oktobra ispalio skoro 200 balističkih projektila na Izrael kao odgovor na ubistvo lidera Hamasa i Hezbolaha, kao i generala Islamske revolucionarne garde (IRGC).
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija