• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2022

12:22

Ustaše sve prepisuju od Vučića! Najavljuju mere o uštedi električne energije, A NAŠ PREDSEDNIK JE TO NAJAVIO JOŠ PRE DVE NEDELJE!

Vesti

Ustaše sve prepisuju od Vučića! Najavljuju mere o uštedi električne energije, A NAŠ PREDSEDNIK JE TO NAJAVIO JOŠ PRE DVE NEDELJE!

Podeli vest

Vlada Hrvatske, kako je objavio Večernji list, predstavlja paket mera vredan 6 milijardi kuna koje bi trebao da ublaži inflacije i rast cena energenata. Ipak, ovim merama su samo pokazali koliko se dive predsedniku Srbije i njegovim veštinama, pa od njega prepisuju mere za ublažavanje energetske krize

Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavlja u vladi paket mera za ublažavanje rasta cena energenata, koji, između ostalog, predviđa, ograničene cene struje i gasa za domaćinstva, a oni koji budu štedeli i trošili manje, plaćaće manje

- Idemo na ograničene cene energije. Ovi proseci se baziraju na prosečnoj potrošnji hrvatskih domaćinstava. Onaj ko bude trošio do 2.500 kWh, on će plaćati ovu cenu 59 evra. Oni koji će trošiti više, idu u razred gde je potrošnja do 88 eura - rekao je ustaša Plenković.

Podsetimo, Vučić je građanima Srbije još  27. avgusta saopštio da će građani koji budu trošli manje količine struje u odnosu na zimski period prošle godine plaćati drastično manju cenu električne energije.

- Nova vlada će uskoro napraviti plan i oni građani koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine imaće drastične popuste na cenu struje, ne planiramo isključenja, oni koji sami budu štedeli, daćemo im dodatni popust. Dakle, oktobar, novembar, decembar, januar.... Svi koji ostvare manju potrošnju nego prethodne godine za isti taj period drastično manje će plaćati cenu struje - saopštio je Vučić.

- Dakle, ne planiramo da idemo sa isključenjima, ali oni koji sami budu štedeli daćemo im dodatni popust, kakav nisu očekivali -  rekao je Vučić.

Kako je istakao, državi je jeftinije da plati 57 evra po megavatu, koliko košta proizvodnja struje, iako se prodaje građanima za oko 41 evra.

- Pa uz te popuste neka košta i 100 evra po megavatu, to je jefinije nego da uvozimo struju kada bude koštala 1.000 evra po megavatu. Želimo da građani ne osete ništa i da to bude na dobrovoljnoj bazi, a da može da uštedi i da mu račun, na primer, umesto 4.000 dinara bude 3.000 dinara. Tako ćemo da zaradimo jer ćemo manje da uvozimo - dodao je predsednik.

Izgleda da se ustaša Plenković, kada ne vodi hajku protiv Vučića, potajno divi predsedniku Srbije i od njega prepisuje mere za ublažavanje energetske krize.

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 2 godine

Ahahahahaha Vucic je jedan jedini original a sve drugo su lose kopije !

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set