• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

22:46

6.115 - 56! Vučić u dve brojke objasnio sve o gorućoj temi!

Printscreen/TV happy

Vesti

6.115 - 56! Vučić u dve brojke objasnio sve o gorućoj temi!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje Milomira Marića o pismu koje su potpisali evropski parlamentarci.

U tom pismu, podsetio je Marić, traži se oštriji tretman prema predsedniku Srbije i Srbiji, na šta je Vučić odgovorio jezikom brojki.

- Znate li koliko ima evropih parlamentaraca? 6.115! A potpisalo je 56. Manje od 0.9 odsto - rekao je Vučić.

On ističe da je ta inicijativa pravljena protiv Srbije, a govorili su samo o Vučiću.

- Pitao sam se da li je moguće da sam toliko dobrog uradio za Srbiju, da oni u meni vide jedini problem. I negde sam bio ponosan. Ja znam šta Menendez, Ališa Kerns, žele Srbiji. Za njih je moderna Srbija samo ona koja misli da je Republika Srpska genocidna, da je Kosovo albansko, i da Srbija nema ništa sa Kosovom. Pa da nam kažu da je 30 odsto Srba u Crnoj Gori ništa, da oni mogu da postanu Crnogorci, a bitno im je 20 odsto Albanaca. I na kraju, ako je moguće, da uvedemo sankcije Rusiji, i pošaljemo odrede u Ukrajinu da se bore protiv Rusa. E tada bi ja za njih bio najbolji i najdemokratskiji predsednik na svetu. I ako možemo da ne štrčimo mnogo sa rastom i ekonomijom - rekao je Vučić.

O Ponošu

Komentarišući izjave Zdravka Ponoša o "sedenju na dve stolice", on kaže da je u pitanju čovek koji je razorio srpsku vojsku.

- On o našoj politici priča da je dvolična, a ta politika je ozbiljna i jedina prava. Zato što je to srpska politika. On se zalaže za to da služimo tuđim interesima, a ja neću da služimo ni Americi, ni Rusiji, ni Kini. Da imamo prijatelje svuda, ali da služimo samo svojoj zemlji. On me je optuživao da ću dan nakon izbora uvesti sankcije Rusiji, a on je tog istog dana tražio uvođenje sankcija. Samo da vidite šta je dvoličnost. Da vidite kako bi nam zemlja izgledala. Izgledala bi nam država onako kako je izgledala vojska tokom Zdravka Ponoša. Uništavali smo strele, tenkove, sve. Topljeno je u Češkoj sve. Mi sada vraćamo sve što su stavili van resursa. Imamo desetine hiljada zolja. Mnogo toga što nam je potrebno. Ali to vam govori o nepostojanju principa. Snaga Srbije je u tome što imamo principe - kaže predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set