• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2023

21:59

Lakše ćemo sa SAD, nego EU! Ali... To ne odgovara Kuriju! Vučić - "Ponosan sam na poruku Eskobara"

printscreen RTS

Vesti

Lakše ćemo sa SAD, nego EU! Ali... To ne odgovara Kuriju! Vučić - "Ponosan sam na poruku Eskobara"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na RTS, gde govori o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i odgovara na pitanje da li je Amerika saveznik Srbije?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Beograd u dijalogu sa Prištinom više može postići u razgovoru sa SAD, nego sa EU.

- Biću otvoren! Više možemo postići u razgovorima sa njima, nego sa Evropom. Oni pokušavaju da sagledaju realnije stvari i sa više razumevanja ih posmatraju - počeo je Vučić.

Dodao je da u SAD Srbija ima i otvorene protivnike, poput prištinskog lobiste senatora Boba Menendeza, koji je optužen za podmićivanje i koruptivan odnos s trojicom biznismena iz Nju Džersija.

- Menendez, koji je optužen za lopovluk i kriminal, što je primao sve naše protivnike i odavde, najveći albanski lobista posle Eliota Engela, je sprečavao da uzmemo Hamere po povoljnim cenama. Sad smo te Hamere kupili i dobili, a stiglo ih je 66 od 118. Ali ne samo to. Nas je ovj balkanski lobista sprečavao da uzmemo Hamere koje smo dogovorili po povoljnim cenama. Sad smo ih kupili i dobili!

Naglasio je da je bilateralna saradnja Srbije i SAD napredovala, poslednjih godina u mnogim oblastima, a da nemiri sa KiM od nedelje ugrožavaju te odnose. 

- Od investicija do mnogo čega drugog smo imali bolje odnose sa Amerikom. To je samo jedan primer. Sa Amerikom nam loše nije trebalo, ali je trebalo Kurtiju.

Srbija u očima Eskobara

- Potvrdio je Gabrijel Eskobar da je Srbija samostalna država koja sama donosi odluke i na to sam ponosan!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set