• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

09.10.2023

06:45

Kurti Srbima oduzima pravo na lečenje! Njegovi teroristi napali medicnare - Rade sve da Srbima život pretvori u pakao!

Ata images

Vesti

Kurti Srbima oduzima pravo na lečenje! Njegovi teroristi napali medicnare - Rade sve da Srbima život pretvori u pakao!

Podeli vest

Kurtijevi specijalci ne prestaju da terorišu srpski narod na Kosovu i Metohiji, pa su po ko zna koji put u poslednjih nekoliko meseci na brutalan i grub način juče opet zaustavili vozilo Hitne pomoći i maltretiralo zdravstvene radnike!

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek, izjavio je da su pripadnici tzv. kosovske policije juče su zaustavili sanitet, posle čega su "brutalno izvukli vozača i medicinske radnike. Elek je rekao da je sanitet zaustavljen po povratku iz Beograda, u blizini administrativnog prelaska Brnjak. Pripadnici tzv. kosovske policije su izvršili pretres, rekavši da "svako može da nosi beli mantil", ali prema rečima Eleka, ništa nisu našli. 

Varvarski čin

- Iz tzv. kosovske policije nisu rekli zbog čega su zaustavili sanitet. To se redovno dešava u poslednje vreme. Samo u poslednjih četiri do pet meseci tzv. 'kosovska policija' više od 210 puta zaustavila je sanitet KBC Kosovska Mitrovica - rekao je dr Elek.

Foto: Informer

 

 

Kako je dodao, bolnica na severu Mitrovice nalazi se u katastrofalnoj poziciji, jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova. 

- Od 2021, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema stalnog snabdevanja neophodnih medikamenata - naveo je naš sagovornik.

Srbima oduzeto pravo na lečenje

Poslanica SNS sa KiM i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, Danijela Vujičić, očekuje da se međunarodna zajednica oglasi ovim povodom i da će zaštititi medicinske radnike i lekarsku profesiju.

Foto: Informer

 

 

- Ne samo da na KIM preti  humanitarna katastrofa zbog nedostatka lekova, medicinskog materijala našem narodu ovakvim potezima je oduzeto pravo na lečenje i pogažene sve međunarodne konvencije. Očekujem da se međunarodna zajednica oglasi makar ovim povodom i svetska udruženja medicinskih radnika koja će zaštititi ovu profesiju i osnovno ljudsko pravo na humano postupanje i lečenje. Da li Hipokratova zakletva ipak samo važi da se nje drže srpski lekari dok će svi ostali ćutati ne mareći za živote teško obolelih pacijenata. A ako Kurti misli da će i ovim potezom oterati Srbe, grdno se prevario - zaključuje Vujičićeva.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je tzv. "kosovska policija" opet maltretirala sanitetski tim bolnice u Kosovskoj Mitrovici. 

"Kod sela Zupče, Kurtijeva "policija" opet je maltretirala sanitetski tim KBC KM, nazivajući medicinske radnike teroristima. U poslednja tri meseca okupatori su na severu KiM više od 200 puta zaustavljali i pretresali sanitete ne mareći za pacijente", napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

Napad na nemoćne

Komentarišući sve ove navode Miloš Garić, glavni i odgovorni urednik portala "Kosovo onlajn" kaže da je lažni premijer Aljbin Kurti svojim specijalcima poverio zadatak da maltretiraju one najnemoćnije i da zaustavljaju i sanitetska vozila.

Foto: Zoran Sinko

 

- Aljbin Kurti je specijalcima sastavljenih od ekstremnih i dobro naoružanih Albanaca na severu Kosova poverio zadatak svakodnevnog, sistematskog sprovođenja terora nad Srbima i oni tome pristupaju marljivo i sa velikom željom. Za njih je svaki Srbin terorista i kriminalac, a taktika im je da maltretiraju sada one najnemoćnije, pa zato ulaze u bolnice i zaustavljaju sanitetska vozila. Kurti radi sve da Srbima život pretvori u pakao kako bi ih naterao da odu s Kosova. Zato su mu sad i bolnice, pacijenti i zdravstveni radnici na meti - ističe Garić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set