• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

17:01

Važan sastanak u Pekingu: Vučević sa potpredsednikom Centralne vojne komisije generalom Džang Jousjom

www.mod.gov.rs

Vesti

Važan sastanak u Pekingu: Vučević sa potpredsednikom Centralne vojne komisije generalom Džang Jousjom

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa potpredsednikom Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine generalom Džang Jousjom u okviru Trećeg foruma za međunarodnu saradnju „Pojas i put" u Pekingu, gde boravi u sastavu zvanične delegacije Republike Srbije, predvođene predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa potpredsednikom Centralne vojne komisije i prilikom da se detaljnije razmatraju pitanja saradnje u oblasti odbrane, koja je razvijena, intenzivna i konstantno se unapređuje.

On je naglasio da lični odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga daju poseban pečat tradicionalnom čeličnom prijateljstvu Srbije i Kine.

Ministar Vučević zahvalio je na podršci koju Kina pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zaštiti naših nacionalnih interesa, ocenjujući da je principijelan i dosledan stav Kine po pitanju Kosova i Metohije dokaz iskrenog prijateljstva.

Foto: www.mod.gov.rs

 

On je naglasio da Republika Srbija dosledno i iskreno podržava politiku „Jedne Kine".

Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i uprkos svim pritiscima nastavlja sa odgovornom politikom mira i stabilnosti, istakao je ministar Vučević dodajući da Srbija ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Govoreći o saradnji u oblasti odbrane između Srbije i Kine, ministar Vučević istakao je značaj obostrane zainteresovanosti za njeno unapređenje na još viši nivo.

Vojnotehnička saradnja, naglasio je, najrazvijeniji je segment saradnje u oblasti odbrane sa Kinom, dodajući da je u prethodnom periodu u ovoj oblasti učinjen najkonkretniji napredak.

Tokom sastanka razgovarano je i o modalitetima saradnje u segmentu opremanja bespilotnim letelicama i sistemima protivvazduhoplovne odbrane, koji su značajan element odbrane našeg vazdušnog prostora i naše zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set