• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

18.11.2023

07:45

Đilas diktator bi da ukida medije! Tajkun konačno otkrio svoje pravo lice!

Informer

Vesti

Đilas diktator bi da ukida medije! Tajkun konačno otkrio svoje pravo lice!

Podeli vest

Lider Stranke slobode i pravde otvoreno priznao da će, ako pobedi na izborima, odmah uvesti najstrašniju cenzuru. Preti da će "oduzeti frekvencije Pinku i Hepiju" i zatvoriti sve ostale medije koji mu nisu po volji.

Prozapadna opozicija, okupljena oko tajkunske izborne liste Dragana Đilasa, više ne krije da će, ukoliko posle izbora 17. decembra dođe na vlast, uvesti najstrašniju cenzuru i ukinuti sve medije koji joj nisu po volji!

Tajkunski tabloid "Nova" objavio je na naslovnoj strani prljavi plan opozicije - oduzimanje nacionalnih frekvencija televiziji Pink i Hepi, čime je građanima jasno stavljeno do znanja da je njihov jedini program - gašenje svih medija koji su se drznuli da pišu istinite i kritičke tekstove o njima!

Ko je diktator

I dok su im usta puna optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od toga da guši slobodu medija do toga da je diktator, mediji koji podržavaju takozvanu građanističku elitu, tekstovima u novinama i na portalima, kao i propagandnim filmovima i drugim televizijskim sadržajima, nedvosmisleno potvrđuju da je upravo njihov mentor Dragan Đilas taj koji bi da u Srbiji uvede potpuni medijski mrak.

Foto: Ata images

 

Ne treba posebno podsećati kako se Đilas ponašao prema novinarima koji odbijaju da se u potpunosti povinuju njegovoj volji. Takvog tretmana nisu bili pošteđeni čak ni "njegovi" novinari.

Tadić: Đilas me je ucenjivao, hteo je da mi zabrani da govorim!

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da se ta stranka nije pridružila koaliciji "Srbija protiv nasilja", jer je jedan od zahteva bio da se njemu u narednih nekoliko meseci zabrani "javna reč" i da je takav zahtev potekao od predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.
- Pokušao sam da objasnim ljudima sa kojima sam razgovarao da je zabrana javne reči povezana sa najmonstruoznijim totalitarnim režimom u svetu. Uvek totalitarizam nastupa preko zabrane javne reči. Jedan od lidera ili lider koalicije postavio je taj uslov, a očigledno ne zna da se tako nešto ne može uspostaviti - rekao je Tadić za "Juronjuz".
Na pitanje ko je pokušao da mu zabrani javnu reč, Tadić je rekao da je u pitanju Dragan Đilas i da je on to "finansijski pokušao".
Kako je Tadić rekao, o tome će se nakon završetka izbora, koji su raspisani za 17. decembar, jasno raspraviti "na ovaj ili onaj način".
- Toliko ću samo reći. Reći ću i radi političke edukacije da se to ne može raditi, jer je tako počeo fašizam - naveo je Tadić.

Dovoljno je pomenuti kako je svojevremeno napao novinarku tajkunske "Nove S" Nevenu Madžarević, jer mu se nisu dopala pitanja koja mu je postavila.

- Zašto se ne spremite za emisiju, a ne da ja pišem demanti? Vaša pitanja su meni neverovatna! Ja zaista ne mogu da odgovaram na ta Vaša pitanja. Zašto stalno insistirate na njima?! - napao je Đilas novinarku nakon što mu je postavila pitanja o Dušku Vujoševiću.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Komentarišući "predizborni program" đilasovaca, analitičar Miljan Jovićević kaže da se još jednom pokazalo da je, iako se predstavlja kao vesnik slobode i pravde, Dragan Đilas u praksi ozbiljan tiranin.

- Još jedna u nizu njegovih kontradiktornosti - sa jedne strane bi da gasi što mu nije po volji, a sa druge strane je navikao na fingirana pitanja njegovih i Šolakovih medija. Po ko zna koji put potvrdio je nepoštovanje prema medijima i novinarima i to kako gleda na njih - kaže Jovićević.

Lov na veštice

On naglašava da Đilas novinare tretira kao sredstvo u borbi za fotelju!

- Bezidejnost u jeku izbornog ciklusa iz dana u dan ga dodatno udaljava od pozitivnog izbornog rezultata - poručuje Jovićević.

Darko Obradović, programski direktor Centra za stratešku analizu, ocenjuje da od predsednika Vučića narod nikada nije mogao da čuje poziv da se gase mediji koji šire dezinformacije o njemu lično i njegovoj porodici.

- Javnost ima svako pravo da preispituje političke aktere. Očigledno je da opozicija odbacuje taj detalj evropskih tekovina. Politika kao lov na veštice pokazuje kompletno odsustvo ideja i predloga - kaže Obradović i zaključuje da je jasno da oni žele da od Srbije naprave zemlju medijskog mraka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set