• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2024

22:34

Vučić saopštio sjajne vesti! Cilj je da prosečna plata u Srbiji 2027. dostigne 1.400 evra!

Shutterstock/printscreen rts

Vesti

Vučić saopštio sjajne vesti! Cilj je da prosečna plata u Srbiji 2027. dostigne 1.400 evra!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ćemo onog sekunda kada budemo prešli prosečnu zaradu u Srbiji od 1.000 evra, imati značajniji povratak naših ljudi iz inostranstva i istakao da je cilj da 2027. prosečna plata bude 1.400 evra.

– U Beogradu mislim da je prosečna plata od 1.000 evra odavno pređena, svakako u ovim najrazvijenijim opštinama je preko 1.100 evra. Naša je želja da u 2027. imamo 1.400 evra prosečnu platu i uveren sam da mi to možemo – rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da bi do kraja 2027. Srbija trebalo da dostigne cifru od 100 miljardi evra kada je reč o vrednosti godišnjeg BDP-a.

– Ja imam ovde spisak fabrika koje ćemo uskoro otvoriti i koje dolaze. Mi u prvih 45 dana ove godine imamo opet rekordan nivo stranih direktnih investicija. Ja se nadam, iako bih bio zadovoljan i sa 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija ove godine i bio bih posebno srećan ako bismo ove godine mogli da dostignemo nivo od pet milijardi stranih direktnih investicija. Ne zaboravite da u Srbiju dolazi 62 odsto SDI na Zapadnom Balkanu – rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set