• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

15:53

'Ojačati veze između matice i dijaspore' - Milićević sa predsednikom opštine Čajetina

informer.rs

Vesti

'Ojačati veze između matice i dijaspore' - Milićević sa predsednikom opštine Čajetina

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem kome je predstavio projekat organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

- Naš cilj je da ojačamo postojeće i stvaramo još čvršće veze između matice i dijaspore, to činimo približavajući Srbiju dijaspori i umrežavajući udruženja koja okupljaju Srbe van Srbije, ali tačno je i da u Srbiji moramo da sagledamo potencijale dijaspore koja raspolaže i ljudskim i finansijskim potencijalima - rekao je Milićević.

 

- Mi akcenat stavljamo na mlade, treću i četvrtu generaciju. U proteklih godinu dana se vratilo 21 hiljada naših sunarodnika što je dovoljan pokazatelj da je Srbija jaka i stabilna i mi želimo da se još više njih vrati - kazao je Milićević.

On je naveo da su letnji kampovi osmišljeni prošle godine, da je odražano 22 kampa i da ih je posetilo 5.000 mladih.

- Smatramo da su Čajetina i Zlatibor biser Srbije i cilj nam je da mladi koji žive van Srbije ne upoznaju samo Beograd, već i unutrašnjost i kad upoznaju prirodne lepote i kulturno-istorijsku baštinu verujemo da ćemo ih podstaći da razmišljaju o Srbiji i u narednom periodu - kazao je
Milićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set