• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

07:38

Danas nova runda dijaloga u Briselu: Delegaciju Beograda predvodiće Petar Petković

Reuters

Vesti

Danas nova runda dijaloga u Briselu: Delegaciju Beograda predvodiće Petar Petković

Podeli vest

U Briselu će danas biti održana sedma runda dijaloga u okviru kojeg se traži rešenje za jednostranu odluku Prištine da na Kosovu i Metohiji ukine platni promet u dinarima.

Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Srbije Petar Petković, a u njoj će biti brojni finansijski eksperti.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je uverenje da se privremeno održivo rešenje za pitanje dinara na KiM može postići uz, kako je naveo, fleksibilnost i kompromis obe strane.

I portparol EU Peter Stano poručio je da se nada postizanju kompromisnog rešenja i dodao da očekuje da ovo bude poslednji sastanak na temu dinara.

Nastavak dijaloga dolazi nakon odluke tzv. kosovskih vlasti da 12. maja završi tranzicioni period i potpuno zabrani upotrebu dinara na KiM.

Pored toga, prištinske vlasti su pre dva dana zabranile patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju da poseti Kosovo gde je trebalo da liturgijom u Pećkoj patrijaršiji počne Sabor SPC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set