• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.05.2024

09:33

U Srebrenici nije bilo nikakvog genocida! Ruski istoričar: To je bila specijalna operacija drugih država da bi nekako mogli da kazne Srbe

printskrin

Vesti

U Srebrenici nije bilo nikakvog genocida! Ruski istoričar: To je bila specijalna operacija drugih država da bi nekako mogli da kazne Srbe

Podeli vest

Zapad želi ponovo da ponizi Srbe, istakla je ruski istoričar i akademik Јelena Guskova i ponovila da u Srebrenici nije bilo genocida i da je važno da srpski narod na svim nivoima objasni šta se dogodilo.

- Generalna skupština nije organ koji zakonodavno određuje nešto. To je više za javnost, a nama je najvažnije da genocida nije bilo. Ono što je sada vrlo važno za srpski narod je da objasni šta se dogodilo, na svim nivoima, naučnom i državnom, u svim organima spoljne politike uz podršku Rusije, Belorusije, Kine i drugih zemalja - rekla je Guskova za RT, prenela je Srna.

Smatra da o tome treba da se organizuje veliki naučni skup i ističe da ona tačno šta se dogodilo jer je proučavala to pitanje.

- U Srebrenici nije bilo nikakvog genocida već je bila specijalna operacija drugih država da bi nekako mogli da kazne Srbe - rekla je Guskova.

Ukazala je da tada to nisu mogli, pa sada posle 20 i više godina pokušavaju da to urade, a najvažnije je da ponize i Srbiju i Republiku Srpsku. Guskova je naglasila da pokušaj pritiska naročito na Republiku Srpsku, a i na Srbiju, postoji desetinama godina i da Zapad nikako ne može da se izbori sa srpskim karakterom. Srbi su, navela je, za vreme devedesetih godina prošli mnogo poniženja i kazni, a ostali su na svome.

- O vašem karakteru znaju i u Evropi i u drugim zemljama. Neće njima to proći tek tako. Obavezno ćemo se boriti za to pitanje na različitim nivoima - rekla je Guskova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set