• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2024

10:29

Od Niša do Budimpešte za 4 i po sata! Vučić se obratio šefu delegacije EU: Molim vas da ubrzate!

printscreenq

Vesti

Od Niša do Budimpešte za 4 i po sata! Vučić se obratio šefu delegacije EU: Molim vas da ubrzate!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na početku izgradnje železničke obilaznice oko Niša da država ulaže velka sredstva u razvoj tog grada i zahvalio EU na novčanoj pomoći za taj projekat koja čine 21 odsto.

On je rekao da će razvoj železničkog saobraćaja da podigne Niš, ali i celu Srbiju.

Vučić je zamolio šefa Delegacije EU Emanuelea Žiofrea, koji je prisustvovao početku radova, da se ubrzaju procedure u vezi sa finansiranjem gradnje brze pruge od Beograda do Niša.

- Molim vas da ako možete da ubrzate i da što pre završimo tender - rekao je Vučić.
On je istakao da kada budemo imali brzu prugu od Beograda do Niša da će se mnogo brže putovati prema Grčkoj i Turskoj.

Putovaće se železnicom od Beograda do Niša sat i 40 minuta, a od Budimpešte do Niša samo četiri i po sata.

Vučić je dodao da je sada kada je dolazio do Niša video da je baš velika gužva na autoputa i da je ima puno vozila u tranzitu.

Objašnjavajući Žiofreu istorijat pruge Beograd-Niš Vučić je rekao da je Srbija nakon Berlinskog kongresa 1878. godine preuzela obavezu da izgradi prugu, ali da je izgradnja doživela veliki otpor u Srbiji, jer je taj projekat doživljavan kao antipravoslavan.

- Kralj Milan je bio i ubedljiv i odlučan da je izgradi i uspeo je da to uradi za tri godine. Radovi su počeli jula 1881. godine i završeni su 1884 - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set