• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2024

15:30

Danijela Vujičić jasno poručuje: Srpski narod je odlučan da istraje u nameri opstanka na vekovnim ognjištima braneći sopstveni identitet od nestanka i agresije!

Informer

Vesti

Danijela Vujičić jasno poručuje: Srpski narod je odlučan da istraje u nameri opstanka na vekovnim ognjištima braneći sopstveni identitet od nestanka i agresije!

Podeli vest

Danijela Vujičić, narodna poslanica i predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju jasno poručuje da je srpski narod istrajan da opstane na svojim vekovnim ognjištima i da odbrani sopstveni identitet od nestanka i agresije premijera lažne države Aljbina Kurtija.

Saopštenje Danijele Vujičić, narodne poslanice i predsednice Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne Skupštine Republike Srbije prenosimo u celosti: 

- Nakon mirnih protesta građana u Kosovskoj Mitrovici i jedinstvenog i odlučnog narodnog NE povodom najava Aljbina Kurtija da otvori za saobraćaj most na Ibru, poslušnici najvećeg srbomrsca danas sprovode u delo anticivilizacijski čin, uklanjanja srpske trobojke sa mesta koje je simbol stradanja tri kosovska junaka, sa Trga braće Milića i na tom mestu brutalno hapse političke aktiviste Aleksandra Arsenijevića i Stefana Veljkovća jer su se zatekli na mestu gde očigledno ne treba da postoji ni jedan Srbin.

Šta još treba da se desi u satanizaciji i dehumanizaciji srpskog naroda i njegovih ljudskih prava i sloboda, ne bi li se tvorci takozvanog Kosova odvažili i zaustavili Kurtijev teror ka svemu srpskom sa krajnjim ciljem finalnog etničkog čišćenja našeg naroda, dok im otvaranje mosta služi kao paravan da potpuno ponište sve tekovine dijaloga u Briselu, ponište ZSO i pregaze srpsko postojanje na KiM, direktno ugrožavajući bezbednost srpskog naroda na ovim prostorima.

Evropa se pre par dana na još jedno u nizu bezumlje Aljbina Kurtija o zatvaranju devet filijala Pošta Srbije ponovo oglasila po istom obrascu sopstvene sramote, verbalno i bez konkretnih mera. Bolje da je i ovog puta ćutala, umesto što je na razgovore pozvala onog koji svaki razgovor i dogovor gazi i sprovodi jednostrane i eskalatorne poteze s dalekosežnim posledicama, a sve na štetu srpskog naroda, pokazujući tako svoju nemoć ili suštinsku nezainteresovanost da sprovode povereni mandat i obaveze proistekle iz svih sporazuma čiji su garant sami u sprovodjenju bezbednosti, očuvanju reda, poštovanju ljudski prava i sloboda dok na delu nečinjenjem zarad mezimca iz Prištine postaju tihi saučesnicici u etničkom čišćenju Srba sa KiM.

Da li su ključevi Kurtijevih katanaca na srpske banke, pošte, srpske ambulante, srpske opštine, privremene organe, srpske proizvode upravo u rukama medjunarodne zajednice?

Ispisali su Kurtiju blanko ček kao pokriće da zatvori srpske banke i ukine dinar i poruku poslali pismom, ali putem njihove pošte jer su srpsku zatvorili kao znak da može jos jednu u nizu vitalnu instituciju da zatvori, a sa nesagledivim posledicama po srpsku zajednicu, budući da ovakvim činom agresije i terora pokušava da zatvori još jednu stranicu srpskog bitisanja na KiM.

Srpski narod je odlučan da istraje u nameri opstanka na vekovnim ognjištima braneći sopstveni identitet od nestanka i agresije, težeći da premosti i savlada sav nered i nesmisao nade Prištine za drugom stranom srpske obale - naglašava Vujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set