• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.08.2024

09:40

Vulin povodom godišnjice zločina u Goraždevcu: Ako zaboravimo i ako izgubimo državu, beskrajni niz ubijene srpske dece će se nastavljati!

Zoran Sinko

Vesti

Vulin povodom godišnjice zločina u Goraždevcu: Ako zaboravimo i ako izgubimo državu, beskrajni niz ubijene srpske dece će se nastavljati!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom tužne godišnjice. Tačnije, danas se navršava 21 godina od šiptarskog zločina na reci Bistrici u Goraždevcu u kome su ubijena i ranjena srpska deca.

- Srbija ne sme da zaboravi, 21 godina od zločina u Goraždevcu. Pre 21 godinu na reci Bistrici u selu Goraždevac streljana su dva srpska dečaka Ivan Jovović i Pantelija Dakić, a još četvoro dece je ranjeno. Za njihovu smrt kao i za njihov smrću i ranama obeležen život niko nije odgovarao. Njihova smrt ni na jednom skupu Evropske unije, Euleksa, Kfora, NATO pakta nije tema. Svake godine Šiptari razbiju spomenik sa njihovim imenima. Ivana i Pantelije se sećaju njihove ubice, njihove porodice i njihov narod. Oni koji su bili dužni da ih zaštite ili bar nađu i kazne njihove ubice su ih odavno zaboravili. Euleks je prekinuo istragu, a EU nikada nije pitala svoju policiju zašto više ne traže ubice. Srbija ne sme da zaboravi, a Srbi ne smeju da prestanu da jačaju svoju državu. Ako zaboravimo i ako izgubimo državu, beskrajni niz ubijene srpske dece će se nastavljati - poručio je Vulin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set