• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2024

21:40

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike

Pedja Milosavljević

Vesti

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike

Podeli vest

Da li je moguće da svetski zvaničnici, a pre svih oni iz EU, tako glasno ćute i okreću glavu pred terorom Kurtija nad Srbima na KiM i upadom njegovih 'specijalaca' u krug bolnice u Kosovskoj Mitrovici, prva je reakcija ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibora Lončara na najnoviji incident na KiM kada su pripadnici 'kosovske policije' upali u KBC Kosovska Mitrovica.

- Da li je moguće da smo svedoci da se u 21. veku u krugu jedne zdravstvene ustanove šetaju 'duge cevi', da lekarima, sestrama, pacijentima uskraćuju osnovna ljudska prava?! Čak i u vreme ratnih dejstava bolnice su zaštićene zone, a samo je u Kurtijevoj 'demokratiji' dopušteno da se demonstrira brutalna sila pred zdravstvenim radnicima i pacijentima.

- Šta je to čime lekari, sestre i tehničari, koji brinu o svim građanima KiM ugrožavaju Kurtija, da na njih mora da šalje do zuba naoružane 'specijalce'? Pozivam sve u Evropi, koji se zalazu za poštovanje tekovina demokratije, da momentalno zaustave ovakve Kurtijeve akcije, a Kurtiju poručujem da takvo ponašanje nikada ne izađe na dobro, jer stetoskop ne moze nikoga da ubije, za razliku od njegovih 'specijalaca' - navodi se u reakciji ministra Lončara


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set