• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2024

11:05

Sijarto jasno poručio: Mađarska neće podržati članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope!

Ministarstvo spoljnih poslova

Vesti

Sijarto jasno poručio: Mađarska neće podržati članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da Budimpešta neće podržati članstvo takozvanog Kosova u Savetu Evrope.

Sijarto je rekao da je stav Mađarske u vezi sa članstvom tzv. Kosova u SE jasan od ranije i da ta zemlje želi da ima mir, stabilnost i bezbednost u regionu Zapadnog Balkana.

- Navijamo za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali smatramo da tom dijalogu ne doprinosi to da se Kosovo kandiduje za članstvo u međunarodnim organizacijama. Mađarska neće podržati da se Kosovo primi u Savet Evrope - rekao je Sijarto za Tanjug.

Sijarto se u Budimpešti danas sastao sa ministarkom privrede Srbije Adrijanom Mesarović, sa kojom je razgovarao o unapređenju privredne, ekonomske saradnje Srbije i Mađarske. Konstantovano je da su odnosi dveju zemalja najbolji do sada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set