• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2024

14:40

Ministar Momirović najavio specijalni sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA 9. oktobra u Beogradu

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Vesti

Ministar Momirović najavio specijalni sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA 9. oktobra u Beogradu

Podeli vest

Specijalni sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA, biće održan 9. oktobra u Beogradu, najavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislav Momirović.

- Sazvali smo specijalni sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA koji će biti održan u Beogradu 9. oktobra ove godine. Puni smo optimizma posle satanka u Berlinu i očekujemo deblokadu sporazuma CEFTA - izjavio je ministar Momirović dan nakon održanog Berlinskog procesa u Berlinu.

Republika Srbija kao predsedavajuća Sporazumom CEFTA sazvala je specijalni sastanak Zajedničkog komiteta CEFTA, a na dnevnom redu će biti usvajanje dogovorenih CEFTA odluka.

U ovom trenutku jedan Dodatni protokol, 10 odluka i jedna preporuka čekaju na usvajanje. Njihovo usvajanje dovešće do ubrzanja protoka robe i usluga i rasta trgovine u okviru CEFTA, u skladu sa osnovnim principima i slobodama koje važe u EU.

To je zajednički interes svih CEFTA Strana jer bi se time otklonila blokada usvajanja novih odluka u CEFTA, koju je inicirala prištinska administracija pre više od tri godine.

Takođe, na taj način bi se ukinula i nelegalna blokada trgovine za robu iz Centralne Srbije na AP KiM, što bi delimično olakšalo težak položaj Srba na KiM, ali i pokazalo da je moguće ići ka deeskalaciji odnosa sa Albancima, rekao je ministar Momirović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set