• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.09.2024

16:36

Obrazovanje i zdravstvo Srba na KiM neće doći pod krov "kosovskih institucija"

printscreen Twitter

Vesti

Obrazovanje i zdravstvo Srba na KiM neće doći pod krov "kosovskih institucija"

Podeli vest

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić izjavio je danas da se neće dogoditi da srpske obrazovane i zdravstvene institucije na Kosovu i Metohiji dođu pod kosovsku nadležnost, kao što najavljuje ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svečlja.

- To se neće desiti. Oni jedino mogu da dođu i da policija zatvori škole i vrtiće. To mogu da rade, ali se ovo drugo neće dogoditi. Mi ćemo da isplaćujemo plate, radićemo sa decom, ali ne mislim da će im to biti tako lako - rekao je Vučić na pitanje novinara u Njujorku o  Svečljinoj izjavi da će srpsko obrazovanje i zdravstvo doći "pod krov kosovskih insitucija" i šta bi to značilo za srpski narod na KiM.

Dodao je da je izgleda Svečlja sada promenio kurs i pošto ne sme da zauzima most (na Ibru), sada se prebacuje na nešto drugo.

- Mi imamo svoje mere i u direktnom razgovoru sa našim narodom uvek ćemo pronalaziti rešenja. Ovo pokazuje kolika je njihova histerija i nervoza i oni ni o čemu drugom ne mogu da pričaju nego o Srbiji, Srbima i Beogradu i nemaju nijednu drugu temu - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srbija neće nikada bežati od dijaloga! Vučić: Hvala Kini i Iranu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije!
Politika

Srbija neće nikada bežati od dijaloga! Vučić: Hvala Kini i Iranu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u Njujorku sastao sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem koji je još snažnije izrazio podršku teritorijalnom integritetu Srbije po pitanju AP KiM, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kome je ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

25.09.2024

16:31

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set