• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2024

11:01

Radovi ne počinju dok se ne potvrdi bezbednost! Đedović Handanović bila izričita: Predlog opozicije je suprotan ustavnim načelima!

Informer

Vesti

Radovi ne počinju dok se ne potvrdi bezbednost! Đedović Handanović bila izričita: Predlog opozicije je suprotan ustavnim načelima!

Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović Handanović, danas je istakla kako je predlog zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije bora i litijuma suprotan je ustavnim načelima, ekonomskim i strateškim interesima.

Ministarka je za RTS ispričala da su poslanici Skupštine Srbije glasali protiv predloga zabrane istraživanja i eksploatacije bora i litijuma.

- Mi smo više dana objašnjavali zašto je predlog suprotan ustavnim načelima, ekonomskim i strateškim interesima i da se ništa neće dešavati barem dve godine u proseku, dok se relevantne studije ne završe, o proceni uticaja na životnu sredinu, projektno-tehničke dokumentacije, ništa se neće dešavati dok se ne potvrdi da je to bezbedno za okolinu i građane - istakla je Đedović Handanović.

Navela je i da nema dodatnog raseljavanja stanovništva.

Đedović Handanović kaže da su iznete informacije u predlogu zakona, koje govore o sumpornoj kiselini i uticaju na poljoprivredu, netačne i demantovane od onih koji su citirani u tom predlogu zakona.

- Predsednik je u Malom Zvorniku pozvao sve stručnjake da se uključe i pomognu i budu deo projektnih timova, da rade po savesti i profesionalnosti, da imamo dobru javnu debatu. U 21. veku tehnologija je toliko razvijena da možemo doći do najboljih rešenja, ukoliko skrenemo pažnju koja su to rešenja, a ne apriori da nešto ne može, pogotovo da se ne iznose netačni podaci - rekla je Đedović Handanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set