• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2024

11:34

Srbija je u "zelenom" za investitore! Premijer Vučević: Sporazum sa MMF-om bi bio još jedna garancija za nas

Informer

Vesti

Srbija je u "zelenom" za investitore! Premijer Vučević: Sporazum sa MMF-om bi bio još jedna garancija za nas

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije, Milos Vučević, istakao je da je Srbija, uprkos svim geopolitičkim izazovima, postigla ekonomski i politički napredak, što dokazuje i dobijanje investiciono-kreditnog rejtinga, i da bi novi aranžman sa MMF bila još jedna garancija ka svim investitorima.

Vučević je gostujući na RTV naglasio da Srbija sledeće nedelje završava razgovore sa MMF o novom višegodišnjem aranžmanu.

 

- Nama bi sporazum sa MMF-om bilo još jedna garancija ka svim investitorima da je Srbija ekonomski i fiskalno stabilna i disciplinovana država i dobra adresa za ulaganje. Što se tiče investiciono-kreditnog rejtinga koji smo dobili, to znači da država kao što je Srbija, koja ima otvorenu ranu kao što je Kosovo i Metohija, koja nije članica EU i NATO, koja u ovim nenormalnim geopolitičkim okolnostima kaže da je vojno neutralna, što verovatno iritira sve, država koja kaže da razmišlja svojom glavom, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, država koja je otvorena i za Evropu i za Afriku, Aziju, Latinsku Ameriku, SAD, dobije taj rejting znači da smo uprkos svim geopolitičkim izazovima postavili takav ekonomski i politički napredak da to ne može niko da ospori - naglasio je Vučević.

Prema recima Miloša Vučevića, kada dobijete taj rejting to znači da ste vi u „zelenom“ za investitore, što znači niže kamate, dolazak većeg broja investitora, rast BDP i samim tim nastavak rasta plata i penzija.

- To znači da stvaramo uslove da ćemo i narednih godina moći da imamo rast plata i penzija što je suština svega da bi ljudi bolje živeli - dodao je Vučević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set