• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2024

11:44

Tajkunski novinar otkrio istinu: Širenje dezinformacija o rudniku litijuma dolazi spolja - Picula potvrdio

Printskrin video

Vesti

Tajkunski novinar otkrio istinu: Širenje dezinformacija o rudniku litijuma dolazi spolja - Picula potvrdio

Podeli vest

Dopisnik televizije N1 iz Brisela Nikola Radišić u razgovoru sa novim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Toninom Piculom otkrio je da dezinformacije o rudniku litijuma dolaze spolja.

- Prema poslednjim istraživanjima pada podrška EU u Srbiji, a pre svega zbog blanko podrške koju je Brisel dao projektu rudarenja litijuma u Srbiji, bez jasnog obrazloženja o kakvim uslovima se radi, da li će biti poštovani striktni ekološki standardi i slično, što i jeste rečeno ali nije stavljen fokus na to. Uz sve to, krenule su i manipulacije sa strane koje su dovele do toga da većina građana u ovom trenutku nije za EU a pogotovo ako to podrazumeva rudarenje litijuma. Kako sprečiti dalju štetu koju strano mešanje i kampanja dezinformacijama može da učini? - upitao je tajkunski novinar, na šta je Tonino Picula odgovorio:

- Sasvim ste u pravu kada navodite taj primer sa litijumom, a koji je zamutio sliku o EU!

 

 

Podsećamo, u krugu bliskih saradnika lidera „Ekološkog ustanka“ Aleksandra Jovanovića Ćute, sve su intenzivniji i burniji njegovi sukobi sa takozvanim ekološkim aktivistima na lokalu, koje su Jovanović i njegovi politički partneri u proteklom periodu brutalno zloupotrebili za izazivanje nereda i nasilja na „antilitijumskim“ protestima, sa ciljem da nasilnim putem preuzmu vlast u Srbiji.

Protiv Kokanovića

Aleksandar Jovanović Ćuta prethodno se svađao i sa Zlatkom Kokanovićem iz takozvanog udruženja "Ne damo Jadar" u vezi sa orgaizovanjem protesta. Aleksandar Jovanović Ćuta i Zlatko Kokanović, inače, sklopili su nekakv politički dil čim su postali "ekolozi", pa mu Kokanović poklonio Ćuti zemljište, koje je prethodno hteo da proda firmi "Rio Tinto".

Foto: Informer

Zlatko Kokanović na protestu "ekologa"

Za lidera takozvanog Ekološkog pokreta, samozvanog "ekološkog talibana" Aleksandra Jovanovića Ćutu kruži priča u javnosti da voli da popije.

Foto: video printscreen

HOĆEMO LI NA PIĆE? Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

Tako se priča da je Jovnović došao "pod gasom" u jutarnji program jedne televizije.

Ako ste propustili, pogledajte:

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set