• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.10.2024

16:55

Kurtijevci nastavljaju da sprovode teror! Ne daju srpskoj deci da se bave sportom!

EPA, profimedia

Vesti

Kurtijevci nastavljaju da sprovode teror! Ne daju srpskoj deci da se bave sportom!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas, povodom privođenja predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igora Uljarevića, da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima međunarodne zajednice, režim iz Prištine sprečava srpsku decu da se bave sportom, a sportske radnike ugnjetava i privodi.

U saopštenju se ističe da hapšenje Uljarevića, vrsnog sportskog radnika i porodičnog čoveka koji je čitav život posvetio sportu bez obzira na naciju, veru ili drugu razliku među sportistima, govori koliko je režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija spreman da ide protiv Srba i svega srpskog.

- Dok su svuda u svetu politika i sport odvojeni, na ovim prostorima Kurti bi da dekoriše dresove srpskih klubova. Kao da mu je malo to što već nekoliko godina sprečava odigravanje sportskih mečeva ekipa sa Kosova i Metohije i centralne Srbije - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Zahteva se da postupak protiv Uljarevića bude obustavljen jer nije počinio nikakavo protivzakonito delo, ali i da se međunarodna zajednica jasno odredi prema ovom i drugim slučajevima gde se maltretiraju Srbi. 

- Stvari treba nazvati pravim imenom, pa i ovo što Kurti radi treba razumeti kao progon, zastrašivanje i proterivanje Srba - naglašava Srpska lista.

Foto: EPA/logo

 

Advokat Miloš Delević izjavio je ranije danas da je tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv Uljarevića, koji je juče bio priveden na administrativnom prelazu Brnjak, zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti". 

Delević je rekao da su prilikom redovne kontrole na administrativnom prelazu Brnjak kod Uljarevića pronađeni dresovi sa natpisima "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje".

Podsećamo, danas je održana nova runda pregovora Beograda i Prištine, a našu delegaciju predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set