• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2022

09:41

MILJANA POSLE OPERACIJE PILA ALKOHOL? Trebalo je da bude na OVOM režimu, prekršila je skoro sve savete!?

printscreen

Rijaliti

MILJANA POSLE OPERACIJE PILA ALKOHOL? Trebalo je da bude na OVOM režimu, prekršila je skoro sve savete!?

Podeli vest

Rijaliti zvezda se nedavno podvrgla operaciji smanjenja želuca u jednoj turskoj klinici, međutim, navodno se nije pridržavala režima ishrane koji je doveo do komplikacija. Kulićeva se trenutno bori za život, a čija je krivica za stanje u kome se Miljana nalazi još uvek nije utvrđena.

Miljana Kulić susrela se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima usled komplikacija nakon operacije želuca, zbog čega joj je život ugrožen.

Miljana je operaciju izvršila u jednoj turskoj klinici pre 12 dana, a pre dva dana stanje joj se naglo pogoršalo, zbog čega je hitno hospitalizovana i lekari joj se sada bore za život.

Kako saznaje portal Republika.rs, u bolnici u kojoj se Miljana operisala nastao je potpuni haos, nakon što se pročulo da se njeno stanje nakon intervencije zakomplikovalo.

Izvor za pomenuti portal navodno tvrdi da je otkazan veliki broj operacija:

Foto: printscreen

Miljana Kulić

Devojka koja radi u drugoj klinici u Turskoj u kontaktu je sa timom iz bolnice u kojoj se operisala Miljana. Kako je saznala od njih, u toj ustanovi je od juče opsadno stanje, jer su pacijenti počeli da im otkazuju masovno intervencije, posebno pacijenti iz Srbije, kojih ima u najvećem broju, a koji tu dolaze da rade i druge operacije. Od jutros je trebalo da bude više depozita uplaćeno, međutim, niko još nije izvršio uplatu. Ljudi su sada u strahu - navodi izvor za Republika.rs i dodaje da strah nije opravdan, jer, kako kaže, greška se navodno ne može pripisati lekarima:

Foto: Printscreen/Instagram

Miljana Kulić neposredno nakon operacije želuca

- Zapravo, ona kaže da to uopšte nije opravdano, jer je Miljana dogovorila sa njima da tu svoju operaciju uradi besplatno, da bi ih izreklamirala, i onda naravno da su se potrudili maksimalno da ona bude ispoštovana sa svih strana, tako da nema šanse da je tu došlo do greške od strane doktora. Svi su pričali o tome da se ona ničega nije pridržavala. Prvo to što je sela u avion - nije smela, čak kaže da je čula da je i pila alkohol. To je operacija gde se o ishrani mora strogo voditi računa, prvih deset dana sme da se pije samo šejk. Narednih deset dana samo proceđena supa. Trećih deset dana samo supa sa rezancima. Vrlo je specifično, ona se navodno ničega nije pridržavala i zato se desilo šta se desilo. To niko od doktora i sestara neće zvanično reći i dati izjavu jer je to, kako oni kažu, narušavanje njihovih moralnih kodeksa.

Na zvaničnom sajtu klinike na kojoj je Miljana operisana navodi se da se procedura radi s velikom pažnjom, kako bi se izbegao i najmanji procenat potencijalnih komplikacija.

 

 

Najnepoželjnije komplikacije od prvih dana barijatrijske hirurgije su curenje i krvarenje. Prema našem iskustvu, nakon hiljada slučajeva, odlučili smo da je najbolji način za rešavanje ovih problema ušivanje i zatvaranje cele linije spajalica. Kao i u svim zanatskim poslovima, tehnike koje se primenjuju u operacijama su od velike važnosti. Tehnikom šavova koju primenjujemo u našoj hirurškoj metodi sprečavamo kako curenje tako i komplikacije krvarenja - navodi se u objašnjenju postupka operacije na zvaničnom sajtu klinike na kojoj se operisala Miljana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija