• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

01.01.2019

08:00

MARKO MARIN ZA INFORMER: Još da dam gol Partizanu i mogu da idem u penziju!

Crvena zvezda

MARKO MARIN ZA INFORMER: Još da dam gol Partizanu i mogu da idem u penziju!

Podeli vest

Dolaskom u Crvenu zvezdu ispunio sam dečački san, a ako u večitom derbiju na "Marakani" postignem gol za pobedu, mogu i da završim karijeru, poručuje Marko Marin za Informer

Ne pamti se kada su navijači Crvene zvezde sa takvim oduševljenjem dočekali nekog fudbalera kao što je to bio slučaj kada je Marko Marin stigao na "Marakanu". U poslednjim minutima letošnjeg prelaznog roka, nekadašnji reprezentativac Nemačke potpisao je ugovor sa Zvezdom.

Nikada Marin nije krio da je veliki navijač Zvezde i da mu je želja da obuče dres voljenog kluba, a to se na radost "delija" prošlog leta i desilo.

Kakav je bio osećaj kada ste prvi put obukli Zvezdin dres i istrčali na travu "Marakane"?

- Teško je to opisati. Još kao klinac sam sa drugarima navijao za Zvezdu i onda na kraju obukao taj dres. Prva utakmica je bila na našem stadionu, dao sam gol i stvarno je to bio prelep osećaj. Volim Zvezdu i uvek mi je bio cilj da u nekom trenutku zaigram za crveno-bele i presrećan sam što se to ostvarilo.

Možete li da kažete da ste ispunili dečačke snove?

Niko me nikada nije zvao da igram za Srbiju

Je li postojala mogućnost da zaigrate za reprezentaciju Srbije?

- Nikada me niko iz ovdašnjeg saveza nije zvao.

Šta mislite o reprezentaciji Srbije, očekujete li da će se plasirati na Evropsko prvenstvo?

- Sigurno hoće, veoma su kvalitetni. Ima mnogo dobrih individualaca i samo treba uklopiti tim. Hrvati su došli do finala Mundijala, pa što i mi ne bismo mogli nešto slično da napravimo.

- Milion odsto, dolaskom u Zvezdu i igranjem u Ligi šampiona, nema dileme. To je bio moj san. Možda još samo gol za pobedu protiv Partizana na "Marakani" i onda mogu da završim karijeru.

Koji gol vam je draži, prvi u dresu Zvezde na utakmici sa Radnikom ili onaj protiv PSŽ-a, što je bio istorijski trenutak i prvi pogodak crveno-belih u Ligi šampiona?

- Sigurno će se više pamtiti prvi pogodak u Ligi šampiona. To je nešto što će ostati zapisano. Jedno je gol u Ligi šampiona i sigurno ima veću težinu, ali ipak mi je za nijansu draži onaj protiv Radnika jer mi je prvi u Zvezdinom dresu.

Otkako se Liga šampiona igra u ovom formatu, Zvezdi je ovo prvo učešće. Kako ste reagovali kada ste videli grupu i kako gledate na rezultate?

- Nadao sam se da ćemo dobiti grupu koju ćemo moći da prođemo ili bar da imamo veće šanse, ali kada smo videli protivnike, prva reakcija je bila "zašto baš ta grupa". Međutim, kada malo razmisliš, shvatiš da ćeš igrati lepe i jake utakmice sa velikim protivnicima. Može se reći da je bio uspeh ono što smo uradili u Ligi šampiona. Videli smo da možemo da se takmičimo na visokom nivou i to treba da nam bude dodatni motiv da opet zaigramo u Ligi šampiona.

Znači li to da ćete i naredne sezone nositi Zvezdin dres?

- Želim da ostanem u Zvezdi, imam ugovor i voleo bih da pomognem klubu da opet uđe u Ligu šampiona. Ali, kao što i vi znate, u fudbalu više faktora odlučuje o tome da li će neko ostati u klubu ili ne. Voleo bih da ostanem, ali videćemo šta će se desiti.

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Razmišljate li da uzmete srpski pasoš? To bi i Zvezdi značilo zbog broja stranaca.

- Nismo o tome ni pričali, a, iskreno, nisam ni razmišljao o tome da uzmem srpski pasoš.

Bili ste učesnik večitog derbija, kakvi su vam utisci?

- Taj prvi derbi je bio na stadionu Partizana, jedva čekam onaj na "Marakani". Igrao sam velike utakmice i u Španiji, Nemačkoj, u Ligi Evrope, ali večiti derbi je ipak poseban, a mislim da će na našem stadionu biti nešto specijalno za mene. Željno iščekujem taj meč i nadam se pobedi.

Jeste li još negde doživeli atmosferu poput one koju prave Zvezdini navijači na "Marakani"? Kako čuveni tunel deluje na vas?

- Takva atmosfera ne postoji više nigde! To se videlo i u Ligi šampiona, protivnički igrači nisu imali priliku da igraju u takvom ambijentu. Mi znamo šta nas očekuje i da su navijači na našoj strani, ali ne mogu da zamislim kako je rivalima. Imao sam priliku da pogledam igrače Liverpula, PSŽ-a i Napolija i nije im bilo svejedno. Poslednji deo tunela je najinteresantniji, posebno u mečevima Lige šampiona, kada su tribine pune i kada se čuje atmosfera. Sve odzvanja, tresu se zidovi, nije to lako.

Supruga i sin uživaju u Beogradu

Foto: Starsportphoto©

Brzo ste se privikli na život ovde. Kako se vama i vašoj porodici dopadaju Beograd i Srbija?

- Super nam je, lepo je i supruzi i malom. Supruga Sara već priča srpski, sin ima malo više od godinu dana. Imamo sve što nam treba, a i meni je lepo da živim u Srbiji i da sam konačno među svojima. Živeo sam u lepim gradovima tokom karijere, ali mogu da kažem da sam u Beogradu mnogo srećan i da su mi poslednjih nekoliko meseci najlepši u karijeri. Uživam sa porodicom ovde.

Gde ćete provesti novogodišnje i božićne praznike?

- Najpre ćemo za katolički Božić ići u Nemačku, bićemo u Frankfurtu. Onda ćemo za Novu godinu biti u Švajcarskoj, a za naš Božić idemo u Republiku Srpsku, u Bosansku Gradišku.

Ko je glavni šaljivdžija u Zvezdi, ko je najozbiljniji, a sa kim provodite najviše vremena van terena?

- Momci su me stvarno odlično prihvatili i baš sam se brzo uklopio. Možda se sa Benom najviše družim van terena jer se znamo još iz Olimpijakosa i sa njim sam baš dobar, kao i sa Nemanjom Supićem, koji je super tip, veliki zajebant. Ova frakcija oko Savića i Stojkovića, oni se stalno zezaju i non-stop je neka šala, a Degenek je najozbiljniji, ne razume šale i baš ga je teško nasmejati.

Ko je bolji, Mesi ili Ronaldo?

- Moj izbor je Mesi, ali to ne znači da je bolji. Ne znam da li je ikada postojao takav igrač i mnogo mi je drago da sam mogao da igram protiv njega i što sam u prilici da svake nedelje gledam utakmice koje igra. Verujem da tako misle svi koji vole fudbal. Opet, ono što je Ronaldo postigao i što i dalje postiže je neverovatno. Ima veliku motivaciju i volju. Ne bih rekao da je jedan bolji od drugog, ali meni je lepše kada gledam Mesija. Izdribla, bocne preko odbrane, asistira, da gol...

Igrate "plejmejkera", da li vam je draže da asistirate ili da postignete pogodak?

- Svi špicevi sa kojima sam igrao znaju da uvek mogu da očekuju dodavanje i volim da asistiram, ali iskreno, lepši je osećaj kada se postigne pogodak.

Šta biste poželeli Zvezdinim navijačima u Novoj godini?

- Da nastave ovako kao do sada. Želim im da ponovo budu deo Lige šampiona, a moja želja je da se češće napuni "Marakana" i da tribine budu ispunjene i na utakmicama domaćeg prvenstva.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 5 godina

To je bio i ostao san mnogih! Možda ti DEDA MRAZ i ispuni želju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija