• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

16.09.2019

07:15

ZVEZDA NEMA KORIST OD NEPOSTOJEĆIH PENALA! Legende crveno-belih traže uvođenje VAR-a!

Crvena zvezda

ZVEZDA NEMA KORIST OD NEPOSTOJEĆIH PENALA! Legende crveno-belih traže uvođenje VAR-a!

Podeli vest

Crvena zvezda ima najjači tim u Srbiji i nisu joj potrebni nepostojeći penali kao onaj protiv Inđije, poručuju legende kluba s "Marakane" Dragiša Binić i Vladimir Cvetković

Crveno-beli su u subotu u 8. kolu Superlige Srbije savladali Inđiju na svom terenu posle preokreta rezultatom 2:1 (0:1). Oba gola za Zvezdu dao je Milan Pavkov iz penala, i to u 89. i 91. minutu. Međutim, prvi jedanaesterac dosuđen je zbog faula koji je bio barem metar izvan kaznenog prostora.

Zbog toga je arbitar Igor Stojiljković stavljen na stub srama, a njegova odluka bacila je senku na Zvezdinu pobedu.

Usud

Sudbina velikih klubova je da se posebno meri svaka odluka koja im ide naruku
Vladimir Cvetković

Svi su oštećeni

Nekadašnji fudbaler crveno-belih Dragiša Binić smatra da takve stvari ne donose dobro nikome.

- Greška nikome ne donosi dobro. U trenutku kada se tako nešto desi veća je šteta po oštećeni klub. Međutim, tako nešto ne treba ni Zvezdi. Neću da razmišljam u tom smeru da je arbitar namerno dosudio penal u korist Zvezde, koja ima najbolji tim u prvenstvu i verujem da će ponovo osvojiti titulu - kaže Binić za naš list.

Bivši krilni fudbaler kaže da su sudijske greške deo fudbala i da bi bilo dobro što pre uvesti VAR.

- Ne valja da se ovakve stvari dešavaju, ali ne znam da li je sudija bio u dobroj poziciji kada se desila sporna situacija. Mogao je da se konsultuje s pomoćnim sudijom, ne znam da li je to učinio. Mislim da je pomoćni sudija to mogao da vidi i da ukaže na grešku. Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja. Hitno nam treba taj uređaj da bismo znali ko je napravio grešku - ističe proslavljeni fudbaler.

Binić se osvrnuo i na lošu igru crveno-belih pred duel sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona, koji se igra prekosutra na "Alijanc areni".

- Ne bojim se utakmice u Minhenu, pod uslovom da Zvezda igra fudbal. Neka ide da postigne gol, pa ko je bolji, pobediće. Bajern jeste veliki klub, ali je i Zvezda. Evo, Bavarci su odigrali 1:1 protiv Lajpciga, znači da sa njima može da se igra. Moje mišljenje je da Zvezda u Minhenu ne sme da se brani - poručuje Binić.

Dajte VAR

Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja
Dragiša Binić

Umalo i Bajern nije trijumfovao iz spornog penala. Glavni arbitar Saša Štegeman, pri vođstvu Bavaraca od 1:0 protiv Lajpciga, dosudio je penal za klub iz Minhena, ali je nakon korišćenja VAR-a preinačio odluku. Nekadašnji generalni sekretar crveno-belih Vladimir Cvetković kaže da sudije širom Evrope donose pogrešne odluke.

- Primetio sam da ima mnogo grešaka na mečevima u celoj Evropi i takve stvari se često sviraju. Da nije bilo VAR-a, Bajern bi poveo protiv Lajpciga i verovatno pobedio. U Evropi nedeljno ima sigurno desetak grešaka koje se isprave posle korišćenja VAR-a - smatra Cvetković.

Greške su deo sporta

Čovek koji je jedan od tvoraca generacije koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona dodaje da arbitri ne greše namerno.

- Ne može da se svede sve na to da sudije pomažu jednom klubu. Jednostavno, greške su sastavni deo igre. Uz velike klubove idu i takve stvari da se meri svaka sporta situacija, što nije slučaj sa manjim timovima. Tako je i kada se pogreši u korist Barselone, Reala, Junajteda, Juventusa... To je usud velikih klubova - zaključuje Cvetković za Informer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
draganv78

pre 4 godine

Pa nek vrate onda tri boda nazad ako nemaju korist hahaha

Laki

pre 4 godine

Kako to da niko nema koristi. A onoliki evri iz lige šampiona?

AS

pre 4 godine

AKO SE NEMA PARA UVESTI NA NAJVAŽNIJE STADIONE. ZVEZDIN, PARTIZANOV, VOJVODINA, RADNIČKI, ČUKA, VOŽDOVAC, SPARTAK...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija