• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

08.11.2019

16:46

MRKELA ZADOVOLJAN STRANCIMA: Van la Para je dobar igrač, Žander je opravdao očekivanja!

Crvena zvezda

MRKELA ZADOVOLJAN STRANCIMA: Van la Para je dobar igrač, Žander je opravdao očekivanja!

Podeli vest

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela naveo je da ne bi trebalo olako suditi o skupoceno plaćenim inostranim igračima koji se nisu najbolje snašli u prvoj polusezoni u dresu srspkog šampiona

Posebno se prethodnih dana od drugog uzastopnog poraza Crvene zvezde od Totenhema (ukupna gol razlika 9:0) apostrofirala loša igra holandskog krila Radživa Van la Pare, ali je Mrkela stao u zaštitu bivšeg igrača Hadersfilda.

Verujem da je Van la Para dobar igrač i mislim da je prekratak period da bismo donosili bilo kakve ocene o nekom igraču koji je odigrao recimo 5 utakmica. Pogotovo Van La Para, koji je bio uključen u najteže utakmice koje je Zvezda odigrala tokom ove sezone, to su utakmice u Ligi šampiona i meč protiv Partizana, odigrao je samo jedan ili dva meča koje možemo da nazovemo lakšim. Što se tiče Van la Pare, poslednje dve utakmice koje je odigrao u Lonodnu i protiv Totenehma u Beogradu, da sam izuzetno zadovoljan, kao i stručni štab. A mislim da su i navijači zadovoljni, jer po onome što dobijam sa foruma navijača Zvezde, Van la Para je najbolje ocenjen sa utakmice protiv Totenhema - izjavio je Mrkela za Telegraf.

Jevtović nije iskoristio šansu

Govoreći o Milanu Jevtoviću, Mrkela je naveo da mu se igrački kvaliteti nekadašnjeg igrača čačanskog Borca sviđaju, ali da nije iskoristio priliku koja mu je ukazana.

- Za Jevtovića je bila ideja da mu se kao dobrom igraču koga ja cenim, da šansa. Jevtović nije iskoristio tu šansu. Iako kažem da se radi o dobrom igraču. Ne znam za neku konkretnu ponudu za Jevtovića, ne znam odakle vama ta informacija - izjavio je Mrkela.

Prema njegovim rečima, za nastup u takmičenju kakva je Liga šampiona, Van la Para je doveden jeftino.

Teško je to pitanje, šta bi bilo kada bi bilo, to ne mogu da kažem. Ali, kažem vam da sam zadovoljan onim što je Van la Para pružio na ovolikom broju utakmica. Ajde da pustimo bar šest meseci, pa da donosimo neke konačne odluke. Van la Para je poslednji koji je došao, nije prošao ni pripreme sa ekipom. Gurnut je direktno u Ligu šampiona i teške utakmice, ne bi trebalo tako brzo da donosimo takve odluke. Uzmite u obzir da je Lo Selso plaćen 60 miliona, i protiv Zvezde mu je prva utakmica koju je startovao. Španac Bil koji je plaćen od Kopenhagena 5 miliona sada je rezerva. Postoji neki period adaptacije, kada igrači treba da sazru... Šta bi bilo da smo mi doveli Bila za 5 miliona evra i da ne igra kao što ne igra u Kopenhagenu? - za pitao je nekadašnji fudbaler.

Kako je naveo, cene fudbalera su vrtoglavo skočile, a to je uticalo i na sužen izbor nešto jeftinijih igrača.

Poštujem sud navijača, a sud navijača je da su zadovoljni onim što je La Para prikazao na meču protiv Totenhema. Za milion evra vi danas ne možete da dovedete gotovo nikoga, jer su cene otišle toliko daleko, da su astronomske. Da li mi možemo da dovedemo igrača koji će biti najbolji i sigurno rešiti meč protiv Totenehma ili Bajerna, mislim da to nije realno. Mi smo dovodili i dovodimo igrače koji nam omogućuju igranje u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. A da se mi takmičimo sa Bajernom ili Totenhemom u dovođenju igrača... Bajern je potrošio za tri igrača 160 miliona evra. I sada mi pričamo da li je za Van la Paru milion evra mnogo. Verovatno u nekim našim uslovima jeste, ali u uslovima u kojima igramo u Ligi šampiona, to je stvarno ništa - rekao je Mrkela.

Gajić bi sad igrao Ligu šampiona

Mrkela je naveo da je Milan Gajić bio u igračkoj krizi kada se sastavljao spisak igrača za Ligu šampiona, ali da se ona sada formira sigurno bi za njega bilo mesta.

Što se tiče Gajića, on dobija svoju šansu u prvenstvu, njegov izostanak sa liste igrača za Ligu šampiona se desio jer u tom trenutku nije pružao ono što se od njega očekivalo. Gajić se podigao i da recimo danas pravimo listu za Ligu šampiona, on bi dobio mesto na toj listi. U tom trenutku smo reagovali onako kakva je bila trenutna forma igrača i uvek se tako reaguje u Crvenoj zvezdi - rekao je on.

Za njega nema dileme da je odbrana crveno-belih bolji deo tima.

Veoma smo zadovoljni kako igra naša odbrana. Milunović i Degenek su odlični igrači, oni su jedni od najzaslužnijih za plasman u Ligu šampiona. A poziv u reprezentaciju za Gobeljića dovoljno govori koliko je napredovao. Jedna od stvari koje su se nepovoljne desile po nas na meču sa Totenhemom jeste izlazak Gobeljića zbog povrede, jer je odlično čuvao Sona, a bio je i među najboljima protiv Totenhema u Londonu. Nismo skratili rotaciju ni malo, na desnom beku imamo Gobeljića i Gajića, i Degenek može da odgovori na toj poziciji, a na štoperu imamo Milunovića, Degeneka, Pankova i Babića - rekao je Mrkela.

On je pohvalio i angažovanje levog beka Žandera.

Ne znam ko smatra, ko to kaže za Žandera? Nisam čuo takve kritike. Žander je doveden kao levi bek. Levih bekova ima veoma malo. Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, postoji još jedan levi bek koji ima kvalitet kojeg bih ja voleo da imam u Crvenoj zvezdi, to je Filip Mladenović. Bekovi su definitivno trenutno najdeficitarnije pozicije u srpskom fudbalu. Da je bilo mogućnosti, uvek je prva ideja da se dovede domaći igrač. Bilo je razgovora sa Mladenovićem, ali on ima ugovor u Poljskoj. Žander je doveden kao alternativa Rodiću. Nije bio skup, jeftiniji je od većine domaćih igrača. I mislim da je, u skladu sa onim koliko je uloženo u njega, opravdao očekivanja - rekao je Mrkela.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sta kriv covek

pre 4 godine

Mrkela doveo si dedu od 30 god Kanjasa,ni jedan stranac ne pravi razliku,a nasa deca ne igraju.Pogledaj igru Partizana ,ginu na terenu zato u dva meca vas ubiju ,prebiju i pobede.Vinemate igru,preskakanje sredine koju nemate,oterali ste Melega koji bio u Ajaksu a ostavilu Jovancica sa 29 god koga bilu otpusalu kao netalentovanog,znas i ko.Nije pogresio Vi gresite uvek.Causic bolji od Kanjasa,Ivanic ne igra.Kafu,Ebesilio sve promasaji.Pominjes Rodica,pa pogledaj kako trci kao rekreativac,pusti to reprezentacija,veze nema.Gobeljic u Londonu igro krilo begao od Sona koji dao 2 gola,sta pricas bre jel mislis da neko lud.Bekove nemate,igru nemate,tri pasa pa golmanu.Zabrani odbrani da vraca Borjanu loptu.De je neko dete Zvezdino,ko komsije sto pustaju.Daj bre ,niko nije lud igru nemate,ne dovodi vise strance,nasa liga ima bolje momke,osim ako nekome to'odgovara ,tj.nekima.

Rodic rekreativac

pre 4 godine

Pogledaj majstore Rodica kod treceg gola Totenhema,Son ispred njega sam ,on posmatra,kaska laganica pa malo ubrza pa opet kaska laganica,Son prima loptu gol.Pa u seljackoj ligi ko igra beka dao bi se u sprint da dodje do Sona i onemoguci primanje lopte i gola.Pogledaj to i onda pricaj o'reprezantivcu.Koliko gresaka i ispadanja imao do sada i jos igra.Neko je ovde blesav mislis li stvarno da smo mi ti.Rezultat bato pokazuje.

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija