• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2019

13:22

POVRATAK NA MALI KALEMEGDAN! Šakota posle 12 godina ponovo na klupi Crvene zvezde!

Crvena zvezda

POVRATAK NA MALI KALEMEGDAN! Šakota posle 12 godina ponovo na klupi Crvene zvezde!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dobili su novog trenera ove subote. Umesto Andrije Gavrilovića crveno-bele će u nastavku sezone predvoditi iskusni stručnjak Dragan Šakota koji je potpisao ugovor na godinu (plus godinu) dana

 

Dugo se čekala odluka crveno-belih hoće li na klupu posle Milana Tomića doći neko novo lice ili će se ukazati poverenje Andriji Gavriloviću. Ipak, ove subote dobili smo odgovor na već nedeljama postavljano pitanje.

Novi trener Zvezde je iskusni stručnjak Dragan Šakota koji se posle 12 godina vraća na Mali Kalemegdan. Šakota je prethodno vodio Zvezdu od 2005. do 2007. godine, a pod njegovim vođstvom klub sa Malog Kalemegdana je osvojio jedan Kup Radivoja Koraća.

Foto: Starsportphoto

Iskusni stručnjak je kompletnu igračku karijeru proveo u IMT, u kojem je i počeo kao trener. U tri i po decenije koje su sledile, između ostalog, vodio je Zadar, Cibonu, PAOK, AEK i Olimpijakos. Poslednji angažman imao je prošle sezone, kada je vodio AEK po treći put u karijeri. Pored toga, bio je kratko selektor Srbije i Crne Gore, a prethodno je u tri navrata bio pomoćni trener reprezentacije.

Najveći uspeh imao je baš u AEK-u sa kojim je na iznenađenje mnogih osvojio FIBA Ligu šampiona i kupio navijače grčkog kluba za ceo život. Ipak, iako je najavio da je vreme za penziju odlučio je da prihvati poziv iz Beograda. 

Foto: Starsportphoto

Debi na klupi Zvezde Šakota bi trebalo da ima u ponedeljak, kada ‚crveno-beli‘ dočekuju Mornar u okviru osmog kola ABA lige. Stručni štab će za sada ostati isti, a u narednom periodu će se videti da li će biti promena.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija