• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2019

08:43

DEKI, ZVEZDA ČEKA NA TEBE! Došao je taj trenutak - DELIJE OVO ČEKAJU PET GODINA! (VIDEO/FOTO)

Crvena zvezda

DEKI, ZVEZDA ČEKA NA TEBE! Došao je taj trenutak - DELIJE OVO ČEKAJU PET GODINA! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Novi trener Crvene zvezde biće Dejan Stanković, ljubimac "delija", koji je crveno-beli dres nosio prvo u mlađim kategorijama kluba, a onda i kao prvotimac od 1995. do 1998.godine

Na klupi srpskog šampiona naslediće Vladana Milojevića, koji je za dve i po godine sa crveno-belima uradio nešto što ni najveći optimisti među zvezdašima nisu mogli ni da sanjaju.

LJUBI TE BRAT, POSTAO SAM TRENER ZVEZDE! Da li je ovo Deki? Pojavio se snimak o kom bruji internet! (VIDEO)

GOTOVO JE! DEJAN STANKOVIĆ JE NOVI TRENER ZVEZDE, Vladan Milojević odlazi sa "Marakane"!

 

Postavio je lestvicu visoko, a Stankoviću neće biti lako da nastavi u istom ritmu. Milojević je imao  dva vezana učešća u Ligi šampiona uz osvajanje titule, a ostavio je nasledniku i kredit u Superligi, jer Zvezda već ima  11 bodova prednosti u odnosu na pratioce.

Legendarni vezista je bio savetnik u UEFA, a poslednje obaveze u evropskoj kući fudbala bile su u koordinaciji za rad sa decom uzrasta od 13 do 16 godina, što je uklapao sa obavezama koje je imao u svom kampu.

Foto: Starsportphoto

 

- Nije lako kada 20 godina igraš na vrhunskom nivou i onda se odjednom zavesa spusti i sve prestaje, seliš se u publiku. Dao sam fudbalu sve i taj fudbal je meni dao sve, treba vremena pronaći sebe posle karijere. Nisam želeo da brzam, išao sam korak po korak, isprobavao različite stvari. Odavno sam govorio da neću biti trener, mislim da nemam žicu za to, ali nikad se ne zna. Bio sam u svom Interu, ali to nije bio onaj isti Inter iz kojeg sam otišao kao igrač. Usledila je ponuda UEFA za poziciju konsultanta, to sam prihvatio i za sada sam zadovoljan - rekao je prošle godine Stanković.

"Nikad se ne zna", rekao je tada Stankoviću, ali kada dođe poziv njegove Crvene zvezde sve se zna, sve je poznato. To je poziv koji se ne odbija. 

“Deki, Zvezda čeka na tebe“ - pisalo je na koreografiji navijača Crvene zvezde na prijateljskoj utakmici sa Udinezeom 2014. godine, kada se Dejan Stanković oprostio od igračke karijere.

Pet godina kasnije - došao je taj trenutak. Delije, dolazi Stanković!

Foto: Starsportphoto

 

Deki je igrajući u Seriji A za Lacio i Inter stekao je svetsku slavu i postao jedan od najboljih evropskih vezista svog vremena. Po završetku karijere ostao je u fudbalu obavljajući razne funkcije, a najznačajnija mu je bila doskorašnja uloga savetnika predsednika UEFA, Aleksandera Čeferina.

Međutim,nema veliko trenersko iskustvo. Na Zvezdinu klupu dolazi bez bilo kakvog iskustva u samostalnom vođenju ekipe. Bio je jedino pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu, u sezoni 2014/15.

Može se čuti da će kao jednog od svojih asistenata, Stanković angažovati Nebojšu Miloševića, koji je već radio u Zvezdinom stručnom štabu u dva navrata (2010-2012. i 2013-2014), a do nedavno je bio prvi trener egipatske El Gune.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija