• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2019

13:47

(VIDEO) NE MOŽEMO DA RADIMO U OVAKVOJ ATMOSFERI! Lazić poručio: Nadam se da nećemo morati da preduzimamo radikalne mere!

Crvena zvezda

(VIDEO) NE MOŽEMO DA RADIMO U OVAKVOJ ATMOSFERI! Lazić poručio: Nadam se da nećemo morati da preduzimamo radikalne mere!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde predvođeni kapitenom Brankom Lazićem izaći će od 13.30 pred novinare na vanrednoj konferenciji povodom skandala sa Filipom Čovićem, plejmejkerom crveno-belih

Kao što je i najavio Branko Lazić nakon završetka meča sa Olimpijakosom, igrači Crvene zvezde izašli su pred novinare da bi se obratili navijačima, ali i čitavoj sportskoj Srbiji. Kapiten želi da stane u odbranu svog saigrača koji je proteklih meseci na udaru jednog dela publike.

Prvi je reč imao kapiten Lazić.

- Pre svega želim da se zahvalim velikoj većini navijača koji nam pružaju podršku. Ne želim da se stvori utisak da smo mi razmaženi i da nam smetaju zvižduci - rekao je Lazić i nastavio:

- Ipak, atmosfera koja se stvorila... ne možemo normalno da radimo. U redu, prihvatamo kritiku, ali više ćemo postići podrškom.

Foto: Starsportphoto

Nakon njega javnosti se obratio i tim menadžer Nebojša Ilić.

Od igračkih dana, navijači u Zvezdi su bili ponos i šesti igrač. Podrazumeva se da budemo ujedinjeni. Publika je imidž Zvezde, oni nam daju prednost, uvek... Tražimo samo što više podrške, a igrači će dati sve od sebe.

Usledilo je pitanje novinara da li će igrači napustiti teren ukoliko im se bude zviždalo.

- Nadam se da se to neće desiti. Ne želim da dođe do toga, da ne moramo da preuzimamo radikalnije korake. Zato smo sada zajedno izašli pred medije, pozivam da nam se omogući da normalno radimo - rekao je kapiten.

Foto: Starsportphoto

Nije samo on govorio od prvotimac, već i ljubimac navijača Čarls Dženkins.

- Mnogo vremena provodimo zajedno. Moramo da se držimo zajedno. Znam da bi meni neko stao u zaštitu, tako sam i ja reagovao na Tviteru - kaže Dženkins.

U Zvezdi je bilo slučajeva da su navijači bili protiv nekog pojedinca, kao recimo sa Alenom Omićem, Radičevićem...

- Bilo je sličnih slučajeva i ranije i mislim da nisu duže trajali. Što se tiče situacije sa Alenom, na prvoj utakmici protiv Olimpijakosa navijači su pokazali nezadovoljstvo i posle nisu dolazili, pa se to na neki način tu zaustavilo, nismo imali zviždanje u hali, transparente i ostalo - rekao je Lazić i dodao:

- Što se tiče ostalih igrača, naveli ste Radičevića, i on je relativno brzo napustio klub i nije bilo ni vremena, ni prilike da se reaguje. Shodno tim dešavanjima i iskustvima iz tih sezona, želim upravo da ovim pokažemo da nema potrebe za tim, jer mislim da samo štetimo klubu i imidžu koji smo stvorili u Evropi i što se tiče kluba i navijača. Mislim da samo zajedno i mi igrači i navijači možemo da napravimo velike rezultate.

Foto: Starsportphoto

Javnosti se obratio i Filip Čović koji je bio na udaru.

- Hvala timu što su uz mene, naravno da mi nije lako i ostaćemo tim, kao što smo bili i prethodnih godina.

Portparol kluba Igor Vujičin rekao je da je konferencija organizovana na inicijativu navijača.

- Imamo ozbiljne indicije da su neke stvari organizovane, a naše je da se branimo i branimo se. Ne osuđujemo nikoga, svako ima pravo da kaže svoje mišljenje, ali imamo situaciju kakva se do sada nije dešavalo.

KRAJ!

13.30 - Konferencija je počela!

13.26 - Tokom dana iz Zvezde su jednom fotografijom pokazali da su složni u poruci da su svi igrači jednak deo kluba.

Foto: kkcrvenazvezda

13.21 - Nakon njega i Dragan Šakota je posle meča stao u odbranu svog igrača.

Došao sam ovde, znao sam koja je ekipa, znao sam kakvi su kvaliteti ekipe, ja sam to sve prihvatio.  Ja za 40 godina karijere nešto tako nepošteno nisam video.

Imao sam ja problem sa svojim sinom koji se na kraju izborio. Ali, ovako nepošteno ponašanje nisam video. Nama je Filip najbolji plejmejker kojeg imamo, ono što radi i kako trenira. Hoću da mislim da ovo nisu svi navijači nego samo jedan manji deo. On je bitan igrač za mene i ovu ekipu i podržaću ga uvek i do kraja - rekao je Šakota i dodao:

Nekad i te nepravde pogode ljude. Ja sam se tako osetio i bilo mi je žao. Teško je u tim momentima nekom pomoći. Ali, ne prihvatam kritike ni za jednog igrača Zvezde u toku utakmice. To su ti igrači mi smo ih izabrali, kad ne budu valjali zamenićemo ih i to je to - rekao je Šakota nakon meča sa Olimpijakosom.

13.15 - Pogledajte i šta je Branko Lazić rekao posle meča:

13.12 - Da podsetimo, verbalni napadi na Filipa Čovića traju gotovo od početka sezona, a sve je kulminiralo nakon meča sa Partizanom kada je omaleni plejmejker promašio nekoliko bitnih šuteva. Kasnije je u njegovu odbranu stao predsednik kluba i otac igrača Nebojša Čović što je dodatno razljutilo pojedine navijače.

Čitav sukob je dostigao vrhunac protiv Olimpijakosa kada je i jedan transparent unet u salu uz uvrede sa tribina koje su bile upućene Filipu, ali i Džejmsu Gistu koji je u lošoj formi. Nakon utakmice ostatak ekipe je stao u odbranu svojih saigrača.

Foto: Starsportphoto

13.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen vanrednoj konferenciji Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Nakon napada na Filipa Čovića, ali i Džejmsa Gista igrači su odlučili da se obrate javnosti. Uz informer.rs pratite dešavanja iz Arene.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misirac

pre 4 godine

Glavni organizator je portal Dnevna doza prosecnog zvJezdaša (ijekavski) koji finansira Boško Obradović (provereno). Počeli su sa napadima na Terzića nego ih je "iseko" dovođenjem Stankovića pa su sad prešli na F.Čovića. To je ekipa koja zna samo za kritike i mržnju...ništa više !

kiza

pre 4 godine

kakve ovo veze ima sa politikom. vidis li ti kako zvezda igra. nekada sa ovakvom igrom ne bi mogli igrati ni u nekoj regionalnoj ligi

Doca

pre 4 godine

Ružno je skandirati ovako ali još je bednije igrati bez volje za klub kao što to sada rade ovi igrači. Realno lazić I čović nemaju kvalitet za LE.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija