• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

19.01.2020

07:15

(ANKETA) ZVEZDA DANAS I ZVEZDA PRE GODINU DANA! Šta se to promenilo i gde je problem?

Crvena zvezda

(ANKETA) ZVEZDA DANAS I ZVEZDA PRE GODINU DANA! Šta se to promenilo i gde je problem?

Podeli vest

Nova godina je stigla, počele su i pripreme za prolećni deo sezone, a crveno-beli u 2020. godinu ulaze sa novim trenerom, ali i 11 bodova prednosti nad prvim pratiocem Partizanom...

 

Međutim, to nije tema, ne baš u potpunosti. Pozabavićemo se tekućom sezonom i nezadovoljstvom navijača koje je prisutno proteklih šest meseci, ali i pokušati da se osvrnemo na isti period tokom sezone 2018/2019. Pa počnimo onda od nje.

ITALIJAN UVODI NOVITETE NA TRENINGE ZVEZDE! Kondicioni trener crveno-belih smislio novi način rada za prvotimce!

Zvezda je osvojila drugu vezanu titulu pod vođstvom Vladana Milojevića, igrala je Ligu šampiona. Iz grupe sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem odnela je četiri boda. Istina, Kup je ponovo izostao i to u okršaju sa Partizanom u finalu na Marakani, ali kada se sve sabere i oduzme bila je to jako uspešna sezona.

Anketa

Foto: Starsportphoto

Ponovo je osvojena titula, još jednom je izboren ulazak u grupnu fazu Lige šampiona...

Međutim, ekipa crveno-belih našla se na udaru dobrog dela navijača zbog ubedljivih poraza u Ligi šampiona te ispadanja iz iste porazom u Pireju od Olimpijakosa (1:0) nakon katastrofalne greške Žandera i penala koji su domaći pretvorili u kapital i obezbedili proleće u Evropi.

Vratićemo se na pomenutu sezonu 2018/2019. Da vidimo gde su crveno-beli bili pre tačno godinu dana...

Foto: srbijasport

Dakle, šampion Srbije je na zimskom odmoru prošle sezone imao devet bodova više od prvog pratioca, dok je sada ta prednost veća (11 bodova prednosti). 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Ako računamo da su crveno-beli prošle godine odigrali utakmicu više u prvom delu sezone dolazimo do zaključka da je Zvezda pre tačno 12 meseci imala svega 1 BOD VIŠE! Ove godine izgubila je jedan meč i jednom igrača nerešeno. Prošle sezone bilans je bio dva remija bez izgbuljenog meča, dok je gol razlika bila 53:11, a sada glasi 45:13. Sigurno da to onda i nije zamerka navijača.

Foto: Starsportphoto

Hajde da se pozabavimo i Ligom šampiona. Možda tu leži problem jer su crveno-beli u "lakšoj" grupi izvukli samo 3 boda ove godine, dok su prošle uspeli da uzmu meru šampionu Evrope i pobede ga 2:0, ali i igraju 0:0 protiv Napolija, dok su ostali mečevi sa Pari Sen Žermenom, kao i gostovanja u Engleskoj u Italiji završavani debaklima.

Foto: livescore

Ovosezonska avantura u Ligi šampiona okončala se pobedom u Beogradu nad Olimpijakosom. Međutim i pored debakla sa Bajernom i Totenhemom, Zvezda je do poslednjeg sudijskog zvižduka u Pireju bila u igri za proleće u Evropi. 

Foto: Starsportphoto

Razlika je u jednom bodu, ali i gol razlici koja je tada bila 5:17, dok je ove sezone grupna faza okončana negativnijim bilansom, 3:20. 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Kada se sve to sabere, Zvezda ove godine ima dva boda više nego lane, dok je u Ligi šampiona i pored boda manje u grupi bila u igri do poslednjeg momenta za proleće u Evropi. 

Milojević je otišao, a umesto njega stigao je Dejan Stanković. Dekiju je još rano suditi, ali već na leto će i o njemu moći da se priča, odnosno o tome kakav je njegov doprinos igri šampiona Srbije.

Pitamo Vas, gde je onda problem i zašto su navijači bili toliko kivni na Vladana Milojevića pred njegov odlazak sa Marakane?

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija