• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2020

22:25

SAD JE PRIORITET SAMO ABA LIGA! Šakota posle pobede nad Partizanom: Oni su igrali na momente lepše, ali smo zasluženo pobedili!

Crvena zvezda

SAD JE PRIORITET SAMO ABA LIGA! Šakota posle pobede nad Partizanom: Oni su igrali na momente lepše, ali smo zasluženo pobedili!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da su crveno-beli zasluženo pobedili u večitom derbiju, iako je Partizan, prema njegovim rečima, na momente pokazali lepšu igru

Zvezda je slavila protiv Partizana 92:86 i bacila sve karta na što bolju poziciju pred plej-of ABA lige.

- Čestitke igračima na zasluženoj pobedi. Partizan je dobro igrao, na momente lepše. Imali smo imperativ pobede, u poslednji čas smo popunili rotaciju igračima koji su neko vreme bili bolesni. Sada nas čeka nova dupla nedelja u Evroligi, pa Kup, praktično više nema dana odmora - rekao je Šakota posle meča.

Prema rečima iskusnog trenera, crno-beli nisu imali šta da izgube pred derbi, za razliku od njegovog tima koji je bio pod moranjem.

- Oni su imali bolju psihologiju pred utakmicu, jer nisu imali šta da izgube, za razliku od nas. Mi smo bili pred moranjem. Ta psihologija i rasterećenost se odrazila na procente. Na momente je utakmica ličila na prvi derbi. Jesu oni ostali na 40 odsto šuta, bilo je nekih situacija kada su ostajali sami na šutu, ali to je za nas velika škola i nadam se da ćemo da naučimo lekciju - rekao je on.

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA SE OSVETILA PARTIZANU! Beron doneo pobedu crveno-belima u košarkaškoj drami u "Pioniru"!

Šakota je prokomentario izvanrednu partiju Bilija Berona.

- Ovde postoje igrači koji nikada nisu igrali derbi i to treba znati. Mi više ne možemo da pretpostavimo koji je cilj protivničke odbrane i gde se više angažuju. Partizan je atletska ekipa i lakše mogu da odgovore na meč-apu, pogotovo na bekovskim pozicijama - rekao je Šakota i prokomentarisao činjenicu da je Lorenzo Braun bio dobro čuvan:

- Činjenica je da je Braun u velikoj minutaži i opterećenju i čini se da je on prvi cilj protivničke odbrane. Dva puta je bio povređen, možda se malo potrošio i izgubio formu, ali bez njega ne možemo. Vidite da se i ostale ekipe podižu i padaju, to je sve normalno - naveo je on.

Iskusni trener je rekao da će fokus ekipe u predstojećim mečevima biti iskuljučivo na ABA ligi.

- Nije to nešto što želimo, ali malo smo promenili prioritete u odnosu na Evropu i Jadransku ligu. Ekipe na koje nalećemo sada u Evroligi imaju poslednji voz da uhvate priključak za osam ili četiri najbolja. Barselona je zamalo izašla na dobro, protiv Efesa nije... Sada je prioritet samo na Jadranskoj ligi. Igramo tu utakmice dobro u kontinuitetu - rekao je Šakota.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija