• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2020

22:49 >> 22:34

(VIDEO) ZVEZDIN REVANŠ SLOVENCIMA I POGLED KA TREĆEM MESTU! Crveno-beli ubedljivi u najbitnijem meču ove sezone!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDIN REVANŠ SLOVENCIMA I POGLED KA TREĆEM MESTU! Crveno-beli ubedljivi u najbitnijem meču ove sezone!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Cedevita Olimpije u 20. kolu ABA lige sa 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 24:25) i tako došli na pobedu do overe plasmana u plej-of i to verovatno sa trećeg mesta. Sjajnu partiju pružio je Marko Jagodić Kuridža

 

Odlična igra crveno-belih tokom prvog poluvremena bila je i više nego dovoljna da se slovenački tim limitira i pobedi sa velikom razlikom. Bilo je jako bitno po Zvezdu, a sigurno da se sada mnogo lakše diše. Treće mesto u plej-ofu je na vidiku...

BRUTALNIJE NEGO IKADA! Zvezda izdala NOVO saopštenje!

Crveno-beli su sjajno počeli pa su na samom startu napravili seriju 8:0, pre svega zahvaljujući odličnom Biliju Beronu koji je pogodio dve trojke. Brzo mu se pridružio i Marko Jagodić Kuridža koje je za manje od pet minuta skupio šest poena te je prednost postala po prvi put dvocifrena (14:4).

Do kraja prve četvrtine Zvezda je uspela da ubaci 28 poena i ode na prvi odmor sa velikih 17 poena prednosti. Uspeo je Kuridža da brzo dođe do 11 poena, a iz igre je posle 10 minuta šutirao 5/5 iz igre.

Foto: Starsportphoto

Mali pad desio se na početku druge četvrtine kada su gosti došli do mini serije od 5:0, ali su crveno-beli odmah odgovorili istom merom. U košgeterski obračun uključio se i Kevin Panter pa je uspeo da veže nekoliko teških šuteva.

Uspeo je i novajlija Kalin Lukas da podigne navijače na noge nakon sjajnog alej-up pasa za Džejmsa Gista, a Zvezda je na odmor otišla sa ogromnih 18 poena prednosti (46:28).

 

 

Crveno-beli su dobro počeli i drugo poluvreme pa je prednost otišla i na maksimalnih 22 poena razlike, međutim malo su se i gosti trgli i došli do serije 10:2. Zvezda je odgovorila svojom serijom, ali se Slovenci nisu predavali.

Foto: Starsportphoto

Uspela je Cedevita da pronađe šut i spusti razliku na "samo" devet poena zaostatka. Hopkins i Artist predvodili su goste. Sigurno da Dragan Šakota neće biti zadovoljan opuštanjem svojih momaka koji su olako dopustili Slovencima povratak.

Bitnu trojku pogodio je Branko Lazić, a onda ukrao loptu i omogućio lake poene Panteru. Kapiten crveno-belih je tako omogućio svom timu još jednu bitnu stvar, a to je bolji međusobni skor sa Cedevitom (bilo 11 razlike za Slovence u Ljubljani) pa bi crveno-beli i u slučaju poraza u narednom kolu i dalje ostali ispred slovenačkog tima.

Foto: Starsportphoto

Odličan meč odigrao je Marko Jagodić Kuridža koji je bio i najefikasniji u redovima Zvezde sa 18 poena, dok je Panter imao 14. Kod gostiju istakli su se Hopkins sa 18, odnosno Jaka Blažič sa 13 poena.

Zvezda ima priliku da overi treće mesto već narednog vikenda kada je očekuje duel sa FMP-om u Železniku, dok će Cedevita sada morati da se nada kiksevima Primorske i Mornara ne bi li došla do četvrtog mesta.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 24:25)

Hala: Pionir (Beograd), Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov, Mario Majkić

CRVENA ZVEZDA: Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Gist, Lukas, Jagodić-Kuridža, Dženkins, Odžo, Štimac.

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin, Krampelj, Hopkins, Artis, Vujačić, Murić, Mulalić, Miler-Mekentajer, Blažič, Stipanović, Bratoš, Cirbes.

 

KRAJ!

21.00 - Utakmica je upravo počela!

20.42 - U prvom meču ove sezone odigranom u Ljubljani, Cedevita je savladala Zvezdu sa 75:64.

20.29 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 20. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Pionira.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17