• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2020

11:36

MILUNOVIĆ ISKREN: Sad vidim koliko je teško mojoj ženi sa dvoje male dece!

Crvena zvezda

MILUNOVIĆ ISKREN: Sad vidim koliko je teško mojoj ženi sa dvoje male dece!

Podeli vest

Nemanja Milunović kao i svi fudbaleri Crvene zvezde vreme u vanrednom stanju zbog pandemije koronavirusa provodi u svom domu

Porodična atmosfera, igranje sa decom su blagodeti za svakog sportistu, ističe pouzdani reprezentativni defanzivac i apleuje na sve ljude u Srbiji da istraju u sporvođenju svih mera jer će samo na taj način normalan život vratiti u Srbiju.

- Sigurnost građana je najbitnija, pogotovo naših starijih, baka i deka... Za nas mladje kažu da korona virus nije opasan ali ne bih se ja sa tim šalio, pogotovo za ljude poput mene koji imaju dečicu. Nikad se ne zna, zato je bolje preduzeti preventivu nego kajati se posle – ističe Milunović.

Njegov otac mora da radi jer su takvi zahtevi njegove profesije i firme, pa zato Milunović apeluje na mlađe.

- Razumem da mi mlađi nismo takvoj u opasnosti kao stariji građani, ali upravo mladji treba da shvate da sloboda njihovog kretanja i samo kretanje utiču da se ovaj virus proširi što više. Mi mladji indirektno utičemo da se cela situacija produži. Apleujem da se ostane kod kuće, istrpi bolje jedan mesec nego tri ili četiri. Nije nam ostalo još dugo vremena da provedemo u karantinu ali bolje je da budemo uzorni i da ga skratimo što je više moguće odgovornim ponašanjem.

REORGANIZACIJA FUDBALA U SRBIJI POSLE KORONE! Đorić ima ideju: Skraćenje liga posle virusa!

ILIEV NEMA DOBRE VESTI: Doživećemo najveći udarac!

 

 

Želimo da pomognemo
 

Fudbaleri Crvene zvezd epokazali su veliku humanist u ovim vremenima raznim donacijama, akcijama.

- Niko od nas ne voli da to javno ističe. Za nas je bitno da smo u grupi bili jedinstveni u nameri da pomognemo jer smo bili u mogućnosti. Osećamo unutrašnju ispunjenost zbog toga i nadam se da smo pomogli nekome tom donacijom. Doprineli skromno državi da istraje u borbi da kao nacija izađemo iz svega sa što manje posledica – uverava defanzivac.

 

Rukovodstvo kluba i stručni štab su pravovremeno reagovali i zato se treninzi nesmetano odvijaju.

- Živimo od fudbala, utakmica i normalno je da u vanrednom stanju moramo naći neke alternative načine da bismo održali fizičku spremu. Svaka čast ljudima iz kluba, rukovodstvu, stručnom štabu što su organizovali u najkraćem roku da nam se na kućnu adrsu dopreme bicikli i sve ostalo što je potrebno da odradimo treninge. U zajedničkoj grupi dobijamo plan treninga i time pokazujemo da smo celina, da smo profesionalci. Ujedno ti treninzi nam služe da nam skrenu misli sa celokupone situacije, da izbacimo negativnu energiju.

Ništa ne može da odmeni treninge na terenu.

- Malo koji fudbaler voli individualno da radi, mnogo je lakše u grupi. Podrška saigrača, trenera mnogo zanči na psihičkom planu u toku rada. Teško je raditi sam u smislu da znaš da imaš trening u četiri zida od sat i po do dva, ali svaka fizička aktivnost znači izbacivanje energije, negativnosti.

Treninzi kod kuće uz malu decu i nisu tako jednostavni.

- Doneo sam iz kluba mnogo rekvizita, guma, lopti i u početku je mojoj deci bilo sve to zanimljivo. Dok vežbam sa jednim rekvizitom i želim da uzmem drugi on već nestane jer su ga uzeli sin ili ćerka da se igraju. Odlučio sam da uglavnom treniram dok oni spavaju, tako je najlakše. Treninzi su napravljeni da igrači imaju ozbiljno opterećenje. Ima lakših i težih treninga.

Neizvesnost oko trajanja pandemije i njenog završetka je svakodnevica i u domovima igrača.

Foto: Starsportphoto

 

- Teško je pretpostaviti kad ćemo nastaviti sa radom. Jedno je raditi vežbe, a drugo trčati i igrati fudbal. Svaki trening nam pomaže ali se nadam da ćemo nastaviti tamo gde smo stali.

Na karantin su igrači navikli, posebno oni sa više iskustva. Ipak, ovaj karantin ima pozitivnih stvari.

- Jedina dobra strana karantina je posvećenost porodici, deci i supruzi. Porodica je stub društva. Kad provodim 24 sata sa njima tek vidim koliko mi fudbaleri u stvari odsustvujemo od njih zbog utakmica, putovanja, karantina. Lepi su to porodični momenti, mnogo su zanimljivi, podsećaju nas, kako je Bakula to rekao, na praznične idile kad smo svi na okupu.

Animiranje dece je prava zabava.

- Radili smo supruga i ja na krativnosti. Deca su nam mala i uprkos mnoštvu igračaka morali smo da izmišljamo razne igre, da bi njima bude zanimljivo, a ne samo 10 minuta. Sam sebe iznenadim ponekad svojim idejama u uslovima kad nam je jedini izlazak – na terasu. Uz to ih edukujemo i o ovoj situaciji jer oni sve vide, čuju, a ćerkica ima tri i po godine pa je sve interesuje. Kad na svakih pet dana odemo da dokupimo namirnice veoma smo obazrivi, na sve gledamo kao na jedan veliki virus jer su oni mali pa vole sve da pipnu. Zato nam je bilo jako bitno da smo im usadili naviku da ne smeju da pipaju svašta napolju. Ćerkica viče bratu "ne smeš da pipaš vrata ima virus".

Foto: Starsportphoto

 

Spoznao je Milunović kako je zapravo njegovoj lepšoj polovini.

- Tek sad vidim koliko je teško supruzi sa dvoje male dece. Svaka čast prvo njoj za podršaku koju meni pruža, a tek sad vidim koliko je teško kad sam ja odsutan duže, na pripremama. Treba decu podizati, a oni zahtevaju celog tebe.

Za zdravu ishranu zaslužna je supruga.

- Ja sam majstor za roštilj, dok supruga kuva ja sam sa decom.

Milunovića su mlađi saigrači uvek isticali kao savetnika.

- U zajedničkoj grupi igrača često se I šalimo. Smeh u ovoj situaciji pozitivno utiče. Volim da se šalim i na svoj račun. Kad je ozbiljna situacija ja sam ozbiljan. Milione saveta koje dajem mladjima su zato što sam ja bio u tim njihovim godinama. Želim da im olakšam, čak i ako preteram sa šalom i kritikom niko to ne shvata na pogrešan način. Ništa nije zlonamerno, ponekad želim da ih razbudim.

 

Zapratite našu novu stranicu na Facebook - Informer Sport.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija