• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

12.05.2020

07:40

DIREKTOR NAJTROFEJNIJEG SRPSKOG KLUBA O BUDUĆNOSTI EVROPSKIH TAKMIČENJA! Terzić: Zvezdu ne žele u evropskoj superligi!

Crvena zvezda

DIREKTOR NAJTROFEJNIJEG SRPSKOG KLUBA O BUDUĆNOSTI EVROPSKIH TAKMIČENJA! Terzić: Zvezdu ne žele u evropskoj superligi!

Podeli vest

Britanski list "San" piše da su beogradski crveno-beli mogući učesnici novog takmičenja najvećih klubova Evrope * Imponuje nam što nas svrstavaju u to društvo, ali nije realno da igramo protiv najbogatijih, kaže Zvezdan Terzić

Nije realno da Crvena zvezda dobije poziv da učestvuje u fudbalskoj Superligi Evrope, kaže za Informer generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić! Britanski "San" juče je objavio da će najveći klubovi na kontinentu uskoro napraviti svoje takmičenje mimo Evropske fudbalske unije (UEFA) i da bi beogradski velikan mogao da bude jedan od učesnika!

Čuveni londonski list piše da gazde najbogatijih evropskih klubova žele da iskoriste krizu u kojoj se fudbal nalazi zbog epidemije koronavirusa i napuste nacionalna takmičenja kako bi oformili svoju zatvorenu ligu, nalik na košarkašku NBA.

Jedna od ideja je da u toj superligi Evrope postoje dva ranga sa po 16 klubova, a prema saznanjima ostrvskih novinara, Crvena zvezda bi mogla da dobije poziv da se priključi jer se radi o klubu sa velikom tradicijom i ogromnom bazom navijača. Procena je da bi klubovi u ovom takmičenju od televizijskih prava zarađivali milijarde evra...

Protiv komšija

Zvezda i Partizan moraju da se okrenu regionalnoj ligi sa Bugarima, Rumunima i Mađarima
Zvezdan Terzić, direktor Zvezde

 

Odabrano društvo

Ipak, Zvezdan Terzić smatra da u ovom trenutku Zvezda nije spremna da se takmiči sa ekipama koje vrede po 500-600 miliona evra.

- Imponuje nam što se Zvezda svrstava rame uz rame sa najvećim klubovima Evrope. Čast je čak i u teoriji naći se u odabranom društvu, ali ipak mislim da to nije realno. Kako je zamišljena ta superliga Evrope, deluje da će to biti takmičenje za najbogatije klubove koji imaju budžete i po pola milijarde evra i tu svako svakom može da bude od koristi. Mi koji imamo budžete od po 20-30 miliona evra moramo da se okrenemo drugim, realnijim rešenjima - smatra Terzić.

Foto: Starsportphoto©

Funkcioner srpskog šampiona nedavno je u izjavi za Informer pomenuo da podržava ideju osnivanja regionalne lige. Prema njegovim rečima, izvesnije je da klub sa "Marakane" bude deo takvog projekta.

"San": Ne postoji bolji trenutak za novu ligu od ovog sad

Evropske fudbalske lige dostigle su maksimum kad je reč o finansijama i sad je trenutak za korak napred u kojem bi pojedini klubovi mogli da profitiraju, ističe britanski list "San".
- Fudbal širom Evrope je na putu ka velikoj promeni - lige i klubovi su dostigli maksimum zarade od prodaje TV prava, prihoda od utakmica, sponzorstava i marketinga unutar svojih liga. Ne postoji bolji trenutak od ovog sada da oforme svoje takmičenje. Fudbal se menja. Ne verujem da vlasnici najvećih klubova mare za tradiciju postojećih takmičenja, zanima ih isključivo novac - naveo je izvor "Sana".

- Pred UEFA su već iznete neke ideje o regionalnim ligama, a u jednoj takvoj mogla bi da se nađe i Crvena zvezda. Takve ideje najpre su zagovarale skandinavske zemlje i Holandija i Belgija. UEFA blagonaklono gleda na to, ali sve je to zasad samo ideja. Dakle, neće se desiti uskoro. Ipak, Zvezda i Partizan moraju da se okrenu ligi sa, recimo, Bugarima, Rumunima i Mađarima - jasan je Terzić.

Idealno rešenje

Direktor Zvezde ima ideju kako bi ta liga trebalo da izgleda.

- U toj regionalnoj ligi mogla bi da učestvuju po četiri kluba iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Mađarske. Bilo bi idealno da iz tog takmičenja postoji prohodnost ka evropskim kupovima. To je nešto što bi svima odgovaralo, jer naši budžeti su premali za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a preveliki za domaća takmičenja. Dakle, potrebno nam je ovo rešenje. Naravno, trebalo bi razraditi ovu ideju sa nacionalnim savezima, tako da domaće lige ne izgube smisao - zaključuje Terzić.
 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gagi

pre 3 godine

Nije stvar zeleti ili ne zeleti nego stvar vrednosti. Bili ste dzak za udaranje i nabijanje gol razlike, pa kome trebate kao takvi. Sistem, nije bitno ali mi igramo LS. Pa dosta je bilo.

PRVI BANKROT ZBOG KORONE! Ugasio se kineski klub!
Fudbal

PRVI BANKROT ZBOG KORONE! Ugasio se kineski klub!

Pandemija korona virusa zaustavila je sve, a među njenim žrtvama našao se i sport. Osim ljudiskih žrtava, napravio je i ozbiljne finansijske probleme u svemu, pa tako i u fudbalu što je dovelo do ozbiljne krize kada je novac u pitanju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu

11.05.2020

23:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija