• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2020

07:15

NE VOLI DA SE KUPA, SPREMA SE ZA SMAK SVETA! Oduševljavao "delije", nervirao Pešića, saigrači mu govorili DA SMRDI - "zvezdaši" ga još uvek pamte!

Crvena zvezda

NE VOLI DA SE KUPA, SPREMA SE ZA SMAK SVETA! Oduševljavao "delije", nervirao Pešića, saigrači mu govorili DA SMRDI - "zvezdaši" ga još uvek pamte!

Podeli vest

Malo je koji stranac u dresu Crvene zvezde za tako kratko vreme ušao "pod kožu" navijačima kao nekada velika nada NBA lige, Adam Morison, koji iza sebe krije dosta zanimljivih priča

Sada već davne 2006. godine pojavio se na NBA draftu kao jedan od najtalentovanijih igrača sa koledža. Koliko se od njega očekivalo dovoljno govori i to da je izabran kao treći pik prve runde od strane Šarlota.

VELIKA GREŠKA ŠTO SAM ODBIO ZVEZDU! Nekadašnji košarkaš Partizana se kaje što nije obukao crveno-beli dres!

Odlična prva sezona, a onda stravična povreda u oktobru 2007. godine (ukršteni ligamenti kolena) najavili su veliki pad karijere Morisona. Muku je mučio sa dijabetesom koji mu je dijagnostifikovan sa 13 godina.

Foto: Starsportphoto

Prešao je u ekipu Los Anđeles Lejkersa gde je bio prikovan za klupu, ali je osvojio čak dva šampionska prstena. Mnogi su se iznenadili kada je 2011. godine pojačao Crvenu zvezdu koju je tada predvodio Svetislav Pešić. 

Iako je u Beogradu proveo samo dva meseca uspeo je da postane veliki ljubimac navijača koji su uživali u njegovim partijama. Beležio je prosečno 15,5 poena po meču. Nakon toga usledila je selidba u Bešiktaš gde je proveo tri meseca.

Foto: Starsportphoto

Uspeo je da se vrati u NBA ligu i to u ekipu Portlanda u septembru 2012. godine, a svega mesec dana kasnije okončao je karijeru.

Naoružan do zuba, ima skrovište za smak sveta

Košarkaš Kajl Viltjer, inače prijatelj Adama Morisona, jednom prilikom je otkrio da Morison ima spreman bunker ukoliko se dogodi smak sveta.

- On je do koske ubeđen da je smak sveta blizu i da se neko veliko zlo uveliko sprema. Ne možete da verujete kolike zalihe hrane poseduje. Naoružao se do zuba, ima pištolje, čak je i bunker napravio. Ima teoriju po kojoj je sve povezano sa korumpiran političarima i misli da je svaki političar nepošten.

Sve navedeno potvrdio je i bivši Morisonov saigrač iz Zvezde Vuk Radivojević.

- Oduvek je bio vrlo specifičan. Nije se družio s igračima. Stalno je imao neke zahteve, a iz kluba su ga vodili i u streljanu. Pričao nam je o svojoj velikoj kolekciji oružja od 18 pištolja i pušaka. Njegovo objašnjenje bilo je „da nikad ne znaš šta može da se desi“ i „da uvek treba biti spreman“. Pamtim ga i po tome što je žvakao duvan, a trener Pešić stalno je ponavljao: „Šta je, bre, s ovim čovekom, šta je, bre, ovo - ispričao je Radivojević.

Saigrač ga naterao da se okupa

Košarkaš Vašington Vizardsa Džered Dadli je na pitanje ko mu je bio najodvratniji saigrač tokom karijere jednom prilikom kao iz topa odgovorio: “Adam Morison”.

- Sećate li se Adama Morisona? Nikada se nije kupao, žvakao je duvan koji je stalno pljuvao i nosio je tri majice tokom cele godine. To je momak koji je zarađivao mnogo novca u to vreme. Borio se sa dijabetesom, pisalo se o tome, o njegovim koledž utakmicama, mogli ste svuda da ga vidite i on je bez premca bio moj najgori i najodvratniji saigrači. Džerals Valas je jednom prilikom morao da ga natera da se istušira. Da, morao je da ga natera. Zamislite to. Zamislite da morate da terate odraslog muškarca da se istušira. Trebalo bi da ga je sram - istakao je Dadli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme
Društvo

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme

Letnja sezona u avio-industriji je u punom jeku, a prilike u avijaciji ponovo su veoma izazovne. Velike evropske avio-kompanije već su podigle crvenu zastavicu i otvoreno upozoravaju na probleme sa kojima se suočavaju usled loših vremenskih prilika, brojnih infrastrukturnih radova i nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromima, ali i nepovoljnog stanja u evropskoj kontroli letenja.

04.07.2024

23:07

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!
Britanci su izabrali

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!

Veća je šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši Sunak ostane premijer Velike Britanije! I upravo se to i dogodilo, prve ankete o rezultatima na parlamentarnim izborima pokazuju da će se laburisti vratiti na vlast nakon 14 godina desničarske konzervativne vladavine. To značilo da bi 61-godišnji Kir Starmer, nekadašnji advokat za zaštitu ljudskih prava, biti novi premijer.

04.07.2024

23:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija