• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

31.07.2020

19:20

OVO SU ZVEZDINI DUGOVI! Struja, voda, a čak i ljuti rival Partizan! NEVEROVATNE CIFRE I PODACI!

Crvena zvezda

OVO SU ZVEZDINI DUGOVI! Struja, voda, a čak i ljuti rival Partizan! NEVEROVATNE CIFRE I PODACI!

Podeli vest

Agencija za privredne registre objavila je Finansijski izveštaj Crvene zvezde za 2019. godinu, u kojem je istaknuto da klub duguje preko 32 miliona evra

Crveno-beli jesu smanjili dug u odnosu na prošlu godinu za nešto više od 2 miliona evra, ali navijači su sigurno očekivali mnogo više, s obzirom na rekordan upliv novca u klub posle ulaska u Ligu šampiona.drugi put izastopno.

(FOTO) DA LI JE OVO STVARNO TAČNO!? Ovo je ZVANIČNI DUG Crvene zvezde nakon dve Lige šampiona!

U finansijskom izveštaju je i nekoliko zanimljivih detalja, poput spiska klubova kojima Zvezda duguje novac, ali i nekih lica koja su dala pozajmice klubu još 2009. godine, kao što su tadašnji predsednik Dobrivoje Tanasijević zvani Den Tana i legenda kluba Vladimir Jugović.

Najveća dugovanja su prema bankama, a nedavno su podignuta tri kredita u AIK banci, koji su prikazani u izveštaju. Jedan kredit je u visini od 2.400.000 evra, drugi iznosi 1.330.000 evra, dok je treći 1.800.000 evra, prenosi "Telegraf".

Navodi se da Zvezda ima još dugovanje od 3.600.000 evra na ime kratkoročnih obaveza, koje se odnose na pozajmice od više pravnih lica.

Klub ima i dugovanje na osnovu pozajmice od stranog fizičkog lica, koje se ne navodi, a u pitanju je ugovor o kreditu ili pozajmici u iznosu od 2.200.000 evra, koji treba da bude otplaćen u tri jednake rate, počevši od 2020. godine, zaključno sa 2022. godinom.

Kada su u pitanju domaće firme, Zvezda tu ima obaveze prema Iticket servisu od o 600.000 evra, Champions travelu 500.000 evra, Vodovodu i kanalizaciji treba da se isplati 300.000 evra, EPS-u 250.000 evra...

Foto: Starsportphoto

Kada su u pitanju domaći klubovi, Zvezda tu najveća dugovanja ima prema Napretku (255.252 evra, za transfer Vukanovića), zatim prema Radu (200.000 evra), Radniku iz Surdulice (125.000 evra), Mladenovcu (91.300 evra)... Zanimljivo, kao dužnik se pominje i večiti rival, kome Zvezda treba da isplati 21.596 evra.

Na ime menadžerskih provizija Zvezda treba da isplati 215.556 evra za menadžerske agencije koje su posredovale u uslugama ugovaranja transfera.

Ima i nekoliko stranih klubova prema kojima crveno-beli treba da regulišu dugovanja, a to su Las Palmas (milion evra), Hadersfild (300.000 evra), Bate Borisov (300.000 evra), Budućnost (80.000 evra), Zeta (60.000 evra)...

Na ime menadžerskih provizija za posredovanje u transferima Zvezda ima obavezu da isplati još 1.374.059 evra agencijama ili menadžerima. Interesantno je i da je tokom 2019. godine Zvezda agencijama za posredovanje u transferima platila ukupno 1.500.000 evra raznim menadžerima i agencijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cyberpunk

pre 3 godine

Daždevnjak Vesić im je jebao crveno-belu majku, a i firma njegove gospoje.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija