• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2020

18:55

ESKOBAR I SIN LEGENDE IZ BARIJA PRETE ZVEZDI! Ko je prvi protivnik crveno-belih na putu ka Ligi šampiona?

Crvena zvezda

ESKOBAR I SIN LEGENDE IZ BARIJA PRETE ZVEZDI! Ko je prvi protivnik crveno-belih na putu ka Ligi šampiona?

Podeli vest

Crvena zvezda je saznala ime protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, to će biti predstavnik sa Gibraltara, ekipa Europe, koja je u prethodnoj sezoni suvereno osvojila titulu državnog prvaka

Oni su u sezoni 2019/20 uspeli da bez poraza, sa samo jednim remijem, iza sebe ostave prvog pratioca, ekipu Sent Džozefs. O njihovoj napadačkoj superiornosti govori to da su na 11 utakmica postigli čak 58 golova. Što se prošlosezonskog učešća u Evropi tiče, bili su deo drugog po kvalitetu takmičenja, a zaustavila ih je poljska Legija u 1. kolu kvalifikacija (0:0, 0:3). Prethodno su u preliminarnoj fazi uspeli da savladaju andorsku Sent Džuliju kod kuće sa 4:0, a uprkos porazu u gostima od 2:3 - prošli su dalje.

ZVEZDA PREDLOŽILA VREME I MESTO! Crveno-beli poslali predlog, čeka se odgovor sa Gibraltara!

Od sezone 2014/15 pa do danas, svake takmičarske godine bili su deo evropskih kvalifikacija, ali su uglavnom učešće završavali u prvim kolima. Osim u sezoni 2016/17 kada ih je švedski Aik zaustavio u 2. kolu, nakon što ih je rival u oba meča savladao sa 1:0. Na ukupno 16 evropskih mečeva koje su imali priliku da igraju kroz istoriju, ostvarili su tri pobede, dva remija, a 11 puta su poraženi.

Foto: Starsportphoto

Ključni igrač u ekipi je kapiten Liam Voker, krilni napadač i standardni reprezentativac Gibraltara, koji je na 22 meča u prethdonoj sezoni postigao 23 gola u svim takmičenjima, a tim je pretežno sastavljen od fudbalera sa španskim pasošem. Vrlo važan za trenera Rafaela Eskobara, koji je u karijeri do sada vodio samo španske nižerazredne klubove, je i dvojac iz Gane. To su Kvadvo Poku, ofanzivni vezista rođen 1992. godine, koji je i tri puta nosio dres nacionalnog tima, a tu je i Ibrahim Aju, rođeni brat daleko poznatijih Džordana i Andrea, ali i sin Abedi Pelea, svojevremeno golgetera Olimpika iz Marseja i učesnika čuvenog barijevskog finala u kom je Crvena zvezda postala evropski šampion.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17