• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportklub

10.08.2020

21:45

MOJ SIN NIKADA VIŠE NEĆE IGRATI ZA ZVEZDU! Čović o Filipu, A licenci, pojačanjima, početku nove sezone...

Crvena zvezda

MOJ SIN NIKADA VIŠE NEĆE IGRATI ZA ZVEZDU! Čović o Filipu, A licenci, pojačanjima, početku nove sezone...

Podeli vest

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je da crveno-beli pregovaraju sa Evroligom o dobijanju A licence

- Bajernu i Avselu ističe dvogodišnji, mislim da postoji prostor za ozbiljan razgovor. Bilo je ranije razgovora i meni je žao što smo ispustili šansu kada je Beograd, uz ozbiljnost Zvezde i ulogu države, dobio završnicu Fajnal-fora Evrolige. Procene su međutim bile drugačije - rekao je Čović i dodao:

ODŽO NIJE SMEO DA TRENIRA, VELIKI RIVAL MU PONUDIO DUPLO VIŠE NOVCA! Čović progovorio o "ucenama" i "vrbovanju" preminulog košarkaša!

- Mislim da bi bilo lakše kada bi srpska liga imala direktnu prohodnost prema Evroligi i Evrokupu. Naš rivalitet sa gradskim rivalom predstavlja kočnicu i za jedne i za druge. Mi imamo bitku i u ABA ligi jer takmičenje nema zagarantovano mesto.

Foto: Starsportphoto

Prvi čovek crveno-belih priznaje da je klub neporekidno u razgovorima sa čelnicima Evrolige oko dobijanja A licence.

- Mi to nismo ni prekidali da radimo, radimo neprekidno. Ako smo partneri, a jesmo, to partnerstvo mora da raste. Morate da se dokazujete. Zvezda se dokazala, samo da ne bude kao sa Evropskom Unijom kada Srbija treba da uđe. Ne mogu da isključim i političlke faktore, mada ih u Evroligi stvarno nisam primetio. Imamo potpuno iskren odnos i kada radimo dobre stvari i kada grešimo. Videćemo da li ćemo uspeti - kaže Čović.

Foto: Starsportphoto

Takođe, istakao je da njegov sin Filip više neće u karijeri nositi dres crveno-belih.

- Filip više nikada neće igrati za Zvezdu. Moja porodica je prošla kroz svakakve probleme, trpeli smo vređanja, a niko nije reagovao. Nismo džak za udaranje. Moj sin ništa nije dobio što nije zaslužio - kazao je predsednik Zvezde.

Crvena zvezda je angažovala ozbiljna pojačanja, da li su Obradoviću ispunjene sve želje?

- Sve ono što je Saša tražio, zasad je dobio. Verujem da će biti još nešto, sve zavisi od trenera. Ja sam svojevremeno dao izjavu da treba da kupujemo domaće, tu sam mislio i mlade domaće igrače, obezbedili smo osam potpisa mladih igrača, a trojicu smo ’skinuli’ Barseloni ispred nosa. Na 15 igrača imamo pet stranaca, što nije mnogo. Zagovornik sam ideje da imamo ceo tim domaćih igrača, ali to nažalost nije moguće u ovom trenutku. Imali smo mnogo stranaca prošle sezone, nismo pogodili s nekima, bilo je grešaka i to treba priznati.

Foto: Starsportphoto

Da li je realno da Evroliga startuje od 1. oktobra?

- Drugi talas je jači od prvog. Pogledajte samo uporednu statistiku dva talasa samo kod nas, tako je i u Evropi. Pogledajte šta se dešava u svim zemljama gde treba da igramo utakmice. Evroliga je donela odluku da 1. oktobra počne sezona i vrlo su bili uverljivi. Ono što smo mi čuli jeste da se razmišlja o alternativama. Prva je model sličan NBA ligi, ali ako bude finansijskih sredstava za tako nešto, a druga je neka vrsta turnira, ali o tome će se pričati naknadno, dok se vidi šta će biti u avgustu i septembru.

Ali...

Foto: Starsportphoto

- Zvezda od utorka kreće na pripreme na Kopaonik. Mi ćemo se pripremati kao da će sezona početi 1. oktobra, jer prosto moramo da živimo i radimo uprkos pandemiji. Klasičan način putovanja, bar kako je Crvena zvezda putovala, jer mi nismo dosad nikada imali nikakvu privilegiju u smislu čartera, neće biti. Svaki čarter smo dosad plaćali iz naših sredstava. Putovanja će verovatno biti svedena na čarter letove, dakle bez spavanja na aerodromima i takvih kombinacija - priča Čović i dodaje:

- Na Kopaoniku ćemo imati poseban blok, izolaciju od ostalih, ali ni to ne garantuje 100 odsto zaštitu. Nisam optimista, ali sam spreman za razne kombinacije, tipa nekog turnira. Ne znam samo kako ćemo tu da uklopimo Jadransku ligu. Mislim da Beograd ima mogućnosti da napravi takav turnir, zajedno sa Valensijom.

Sve to bi moglo da ugrozi odigravanje nacionalnih šampionata...

- Lokalna takmičenja biće ugrožena. Vi već sada imate prvi stepen ugroženosti, jer kako ćemo igrati pripremne utakmice? Ako Evroliga nađe određeni model, mislim da će se i nacionalna prvenstva uklapati, pa možda i po nekom turnir sistemu. Tipa da se Jadranska liga igra u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija