• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

18.08.2020

07:36

(21.00, RTS 1) ZVEZDA KREĆE PO 20 MILIONA EVRA! Srpski prvak započinje takmičenje u Ligi šampiona!

Crvena zvezda

(21.00, RTS 1) ZVEZDA KREĆE PO 20 MILIONA EVRA! Srpski prvak započinje takmičenje u Ligi šampiona!

Podeli vest

Crveno-beli u 1. kolu kvalifikacija dočekuju amatersku ekipu Evrope iz Gibraltara * Sve od nas zavisi, važno je da budemo koncentrisani, poručuje trener Beograđana Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (RTS 1, 21.00) na "Marakani" protiv gibraltarske Evrope kreću iz 1. kola kvalifikacija u pohod na Ligu šampiona i 20 miliona evra!

Odredio tim

Manje-više već znam koji tim će izaći. Računam na sve svoje igrače. Što se napadača tiče, prvi špic je Ben


Zbog epidemije koronavirusa u prva tri kola igraće se po samo jedan meč, a crveno-beli veruju da protiv amaterske gostujuće ekipe neće imati problema. Ukoliko opravdaju ulogu favorita, crveno-beli će već za sedam dana u 2. kolu kvalifikacija gostovati Dinamu iz Tbilisija ili Tirani.

Uprkos finansijskoj krizi izazvanoj koronom, bogat nagradni fond u Ligi šampiona nije se menjao, tako da bi u slučaju plasmana u grupnu fazu srpski šampion inkasirao 15,25 miliona evra. Pored toga, na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima, Zvezda bi zaradila još najmanje 4.400.000 evra.

POČINJE NOVI POHOD ZVEZDE NA ELITU! Stanković na SLATKIM MUKAMA: Sve ZAVISI OD NAS! Ben će BITI PRVI ŠPIC!

ON JE ZVEZDIN PENALDŽIJA! Šutiraće DOK NE PROMAŠI, a Borjan....



Nema ograničenja

Trener tima sa "Marakane" Dejan Stanković ističe da je spremio tim za večerašnjeg protivnika. Na duel sa Evropom gleda kao na malo jaču pripremnu utakmicu.

- Gledali smo Evropu, mada je tamo u martu sve stalo, pa smo tražili neke ranije snimke. Igrali su i neke prijateljske utakmice. Nešto smo našli, nešto nismo. Videćemo po spisku igrača jesu li nešto menjali u poslednjih pet meseci. U svakom slučaju, spremni smo. Od nas sve zavisi. Važno je da mi budemo spremni i koncentrisani - istakao je Stanković.

ZARADA U LIGI ŠAMPIONA


Start - 260.000 evra
1. kolo - 280.000 evra
2. kolo - 380.000 evra
3. kolo - 480.000 evra
Plej-of Lige šampiona - 2.900.000 evra
Plasman u Ligu šampiona - 15.250.000 evra
Zarada za desetogodišnji učinak u evropskim takmičenjima - u Zvezdinom slučaju, minimum 4.400.000 evra

Za razliku od srpskog prvenstva, gde su treneri u obavezi da u timu imaju najmanje dvojicu igrača do 21 godine i maksimalno četvoricu stranaca, u evropskim mečevima nema nikakvih ograničenja. Stoga će Stanković prvi put imati pravo da izvede tim kakav želi.

- Biću na slatkim mukama, mada manje-više već znam koji tim će izaći. Računam na sve svoje igrače. Što se napadača tiče, u ovom trenutku prednost imaju Ben i Tomane. Portugalac je stisnuo zube tokom susreta sa Spartakom, imao je hematom, ali je ušao i napravio razliku. I to u pravom trenutku, kada smo počeli da se povlačimo. Zasad je Ben prvi špic - jasan je šef stručnog štaba.
Vežbaju penale

Uveren je mladi stručnjak da će njegov tim slaviti u 90 minuta i da neće biti potrebe za izvođenjem jedanaesteraca. Međutim, kaže da je normalno da igrači posle treninga ostaju i šutiraju na gol kako bi bili spremni ako dođe do takve situacije.

- Imam u ekipi momke koji ponekad znaju da pogode penal. Šalu na stranu, ako bude došlo do toga, Mirko Ivanić će izvesti jedanaesterac. Ne zbog toga što u ostale nemam poverenja, nego zato što je Mirko bio siguran u prvenstvu protiv Novog Pazara. Dok god ne bude promašio, on će biti prvi penaldžija. U Bena takođe imam mnogo poverenja. Čujem da kažete da je i Borjan rekao da bi voleo da šutira. Što se mene tiče, može i on slobodno - zaključio je Stanković.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija