• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2020

18:55

JA SAM PONOSAN SRBIN, SAN MI JE DA IGRAM ZA REPREZENTACIJU! Novi fudbaler Zvezde podigao "delije" na noge!

Crvena zvezda

JA SAM PONOSAN SRBIN, SAN MI JE DA IGRAM ZA REPREZENTACIJU! Novi fudbaler Zvezde podigao "delije" na noge!

Podeli vest

Fudbaler koji je ovog leta stigao u Crvenu zvezdu Srđan Spiridonović, iako igra pod zastavom Austrije, ne krije koja država mu je pri srcu

Dvadeset šestogodišnji Spiridonović je ovog leta stigao u klub iz Ljutice Bogdana i odmah se nametnuo pametnom igrom i sa nekoliko golova, što na pripremama što na početku sezone. Pre otprilike dvadesetak godina, nije znao ništa od toga...

STRAVIČNA VEST IZ AUSTRIJE! Srpskog trenera udario grom tokom treninga!

- To je još od dede i ćaleta to je uvek bilo sve u fudbalu, radilo se i od malih nogu naučiš o čemu se radi. Uvek se gledao fudbal, krenuo sam sam da igram od malih nogu u parku, otac me je posle upisao u klub i tako je krenulo sve - rekao je Spirodonović u Zvezdinoj emisiji "Nema roštiljanja".

Foto: Starsportphoto

Počeo je da trenira sa sedam godina i neke od prvih fudbalskih koraka napravio je u obližnjem parku.

- Kad sam tek krenuo, nisam znao ništa, imao sam sedam ili osam godina, samo da igram, da idem i treniram. Što sam stariji postajao, kapirao sam više stvari i o čemu se radi. Postao sam željan, igrao sam napadača i imao sam u sebi to da uvek hoću da pobedim. Tako je onda sve krenulo i s godinama sam se godinama sve više i više borio za sve veće ciljeve i radio sam na tome.

Na prvi trening ga je odveo otac, a popularni Spidi kaže da mu je idol bio daleko i od granica Srbije, ali i od granica Austrije.

Foto: Starsportphoto

- A idol mi je bio Brazilac Ronaldo. Voleo sam njih da gledam kako igraju. Sanjao sam da i ja postignem neke stvari u karijeri. Da igram za veliki klub i reprezentaciju moje zemlje - kaže Srđan.

- Odrastao sam u Beču i nemački je moj najbolji jezik, ali se u Beču pričao srpski u kući. Majka ni dan danas ne zna nemački jer je nikad nije interesovalo to. Mi pričamo srpski tamo, tako znam i njega.

Iako je stasavao u generacijama Rapida, kaže da se nikad nije osećao kao Austrijanac, što je mnogima iz njegove okoline smetalo. U karijeri je pre Zvezde igrao i za Austriju, Vinćencu, Mesinu, Admiru, Panionios i Pogon Ščecin.

- Uvek sam bio ponosan Srbin, veliki san su mi Zvezda i reprezentacija. Kocke su se sklopile dobro. Pogotovo što sam imao mnogo teške periode u karijeri, posebno u Austriji za moj srpski mentalitet. Jer nikad se nisam osećao kao Austrijanac i to je dosta tamo smetalo narodu. Ali nisam nikad hteo da se pretvaram. Hteo sam da sačuvam svoj ponos i desilo se ono što sam - zaključio je Spiridonović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija