• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2020

22:52 >> 22:47

(VIDEO) SA "BIG BENA" SE ODLIČNO VIDI EVROPA! Rapsodija crveno-belih na početku puta ka Ligi šampiona!

Crvena zvezda

(VIDEO) SA "BIG BENA" SE ODLIČNO VIDI EVROPA! Rapsodija crveno-belih na početku puta ka Ligi šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde bez mnogo problema savladali su ekipu gibraltarske Evrope u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sa 5:0 i plasirali se u drugu rundu gde ih čeka pobednik duela Dinama iz Tbilisija i Tirane

 

Onako kako su želeli svi u stručnom štabu, a i navijači crveno-belih. Bez drame, nervoze i većih problema šampion Srbije preskočio je prvu od četiri prepreke na putu ka trećem vezanom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Centralna figura meča protiv najboljeg tima Gibraltara bio je "novi napadač" crveno-belih Mohamed El fardu Ben.

STANKOVIĆ PRECRTAO NAPADAČA! Pojavio se Zvezdin SPISAK ZA EVROPU, ali nema ljubimca navijača!

Prepoznao je Stanković da je napadač sa Komorskih ostrva rešenje za Zvezdinu realizaciju. Na početku meča malo su se mučili crveno-beli kako bi probili bedem gostiju i pokrenuli "lavinu". Upravo je Ben promašio zicer sa nekih pet metara što je moglo skupo da košta šampiona Srbije jer je Geljardo promašio iz odlične situacije sredinom prvog dela igre.

Foto: Starsportphoto

Kao da je to bila dovoljna opomena domaćinu da se uozbilji. Svega devet minuta bilo je potrebno Benu da prvo u 35. a onda i u 44. minutu pogodi mrežu Evrope i nagovesti lagani trijumf crveno-belih na startu evropske odiseje. Treba pomenuti i odličnu partiju Srđana Spiridonovića koji je probijao po boku kao od šale i bio zaslužan bar za dva gola Zvezde.

Potvrda trijumfa stigla je još jednom od Bena koji koristi dodavanje nekadašnjem mladog reprezentativca Austrije u 52. minutu i tada je počela čista egzibicija ekipe Dejana Stankovića. Gosti nisu uspevali da zaprete, ali jeste Mirko Ivanić koji je, čini se, baš želeo da se upiše u strelce. Nije uspeo iz dva navrata, ali jeste iz trećeg kada je u 78. minutu ukrao loptu štoperu gostiju Olmu i pogodio za 4:0, a onda u 88. krunisao sjajnu akciju i dodavanje Bena za konačan rezultat.

Foto: Starsportphoto

Lepe vesti za Zvezdu stigle su i pre završetka meča u Beogradu jer je Dinamo Brest eliminisao Astanu i sada je crveno-beli čekaju da Lion ispadne iz Lige šampiona kako bi bili povlašćeni u trećem kolu kvalifikacija. Pre toga moraju da prođu boljeg iz duela Dinama iz Tbilisija i Tirane.

Pojedinačne golove pogledajte u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - EVROPA 5:0 (2:0)

Ben u 35; 44. i 52. minutu, Ivanić u 78. i 88. minutu za Zvezdu

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Timoteo Kristofi (Kipar)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 46. Gajić) - Sanogo, Ivanić, Kanga, Katai, Spiridonović (od 67. Tomane) - Ben.

EVROPA: Munjoz, Olivero, Aviles, Kasado, Badr, Besera, Kortes, Rosa (od 70. Kiljo), Voker, Valdes (od 60. Dimas), Dominges (od 64. Polaco).

KRAJ! ZVEZDA IDE U DRUGO KOLO!

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade!

88. minut - GOOOOOOL! OPET IVANIĆ! Crnogorac stavlja tačku na ubedljivu pobedu Zvezde! Asistencija se piše trostrukom strelcu Benu!

78. minut - GOOOOOL! Konačno Ivanić! Upisuje se i Crnogorac u listu strelaca. Ukrao je loptu štoperu Gonzalesu i matirao Munjoza!

70. minut - Poslednja promena u redovima Evrope, Rosa ide van terena, a u igri je Kiljo.

69. minut - Mogli su domaći do novog pogotka. Ivanić je očajno šutirao u situaciji 1 na 1, a onda Katai u ofsajdu nakon odbitka.

67. minut - Druga izmena u Zvezdi. Tomane menja Spiridonovića.

64. minut - Još jedna izmena u redovima gostiju. Domingez ide van terena, a u igri je Polaco.

60. minut - Prva promena u redovima Evrope. Galjardo izlazi, a na terenu je Dimas.

55. minut - Obrukao se sada Ben! Promašio je prazan gol sa nekih četiri metara od gola!

52. minut - GOOOOL! HET-TRIK BEN! Sjajan pas Spiridonovića za napadača crveno-belih koji postiže novi gol!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Stanković je odlučio da Rodića zameni Gajićem.

Foto: Starsportphoto

POLUVREME!

44. minut - GOOOOOL! VODI ZVEZDA 2:0! Ben se odlično snašao i duplirao prednost!

42. minut - Voker šutira, ali siguran Borjan.

41. minut - Kanga je probao iz teške pozicije i od svega pogodio spoljni deo mreže.

35. minut - GOOOOOL! Ben nakon kornera donosi prednost Zvezdi!

34. minut - Spiridonović u šansi, ali brani Munjoz.

27. minut - Kakva šansa za Evropu! Galjardo Valdes je šutirao sa nekih 10 metara nakon konfuzije u odbrani crveno-belih. Na svu sreću lopta ide preko gola. Bilo je baš opasno!

17. minut - Valdes je probao sa nekih 25 metara i samo "zagrejao ruke" Milanu Borjanu. Nije šut ofanzivca Evrope bio dovoljno jak.

12. minut - Veliki promašaj Bena! Ivanić je centrirao, a napadač Zvezde bio sam na pet metara od gola, ali je glavom promašio sve!

2. minut - Prva intervencija golmana Munjoza. Ivanić je centrirao, a čuvar mreže gostiju morao da boksuje loptu daleko od gola.

21.01 - Utakmica je upravo počela!

20.51 - Ovde možete i vizuelne pogledati postavu Zvezde na večerašnjem meču:

 

 

20.44 - Ekipa Evrope se zagreva za početak meča:

 

 

20.36 - Dinamo vodi 4:0! Sada je već gotovo izvesno da će crveno-beli ukoliko eliminišu Evropu, a onda i boljeg iz duela Dinamo Tbilisi - Tirana, moći da se nadaju povoljnijem žrebu u meču koji garantuje jesen u Evropi.

20.22 - Odlične vesti za Zvezdu stižu iz Belorusije. Da ne prenagljujemo, ali Dinamo Brest posle 25 minuta vodi 3:0 protiv Astane. Ukoliko domaćin sačuva prednost, Zvezda će gotovo sigurno biti povlašćena u trećem kolu kvalifikacija!

20.18 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, Dejan Stanković na raspolaganju ima sledeće igrače: Popović, Gajić, Pankov, Vulić, Boakye, Tomané, Petrović. Treba napomenuti i to da je ponovo na snazi pravilo sa tri izmene tokom 90 minuta, a ne pet kao što je slučaj u plej-ofu Lige šampiona.

19.55 - Zvezda se do sada nije sretala sa ekipama sa Gibraltara, najveći razlog je što je ova država priznata u UEFA tek od 2013. godine.

19.42 - Večeras se igra još jedna jako bitna utakmica za Crvenu zvezdu. Dinamo Brest u Belorusiji dočekuje Astanu, a eventualna pobeda domaćina značila bi da će crveno-beli biti povlašćeni u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pored toga potrebno je i da Lion ne osvoji trofej ove sezone.

19.35 - Dejan Stanković je odlučio da od prvog minuta u sastav uvrsti Gelora Kangu kome će ovo biti prvi start od kako se vratio u Zvezdu ovog leta. Osim tog malog iznenađenja, ostatak sastava je očekivan.

19.26 - Fudbaleri šampiona Gibraltara spremni su za večerašnji meč o čemu svedoči slika iz svlačionice na Marakani.

 

 

19.17 - Pre nego što krenemo u samu najavu utakmice da se pozabavimo vremenskim uslovima. Nakon pretežno sunčanog dana, kiša preti da pokvari početak kvalifikacija Zvezde. U Beogradu se očekuju padavine tokom utakmice.

19.01 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Evrope. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja sa Marakane.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 3 godine

Katastrofalna igra, da ne bi onog gola iz ofsajda ostalo bi 0:0. Cim dodje malo jaci tim procice Zvezda kao Barselona protiv Bajerna.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija