• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2020

07:20

(FOTO) KO JE MARKO LAZETIĆ?! Novo Zvezdino ČUDO!

Crvena zvezda

(FOTO) KO JE MARKO LAZETIĆ?! Novo Zvezdino ČUDO!

Podeli vest

Dejan Stanković je na meču protiv Rada dao šansu 16-godišnjem Marku Lazetiću

Navikla nas je Crvena zvezda poslednjih godina da svake sezone lansira po nekoliko igrača koji će u budućnosti nositi igru crveno-belih, a od kojih će klub iz Ljutice Bogdana i zaraditi kada za to dođe vreme. 

Foto: Starsportphoto

Tako su u poslednjim godinama na pomoćnom terenu "Maraken" rasli Mihailo Ristić, Marko Grujić, Vukašin Jovanović, Luka Jović, Luka Ilić, Ivan Ilić, Dejan Joveljić, Luka Adžić. Danas su to Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Strahinja Eraković, Andrija Radulović, Nikola Krstović. U nedelju "klincima" koji su upisali seniorski nastup za Crvenu zvezdu priključio se i Marko Lazetić koji je u 77. minutu meča protiv Rada zamenio Ričmonda Boaćija. 

Foto: Starsportphoto

Već unazad dve godine ukazuju iz Ljutice Bogdana da pod trenerskom palicom prvo Slavoljuba Đorđevića, a potom i Marka Neđića raste napadač koji bi u budućnosti mogao da zaseni mnoge talente koji su ponikli u crveno-belom. Radilo se upravo o Marku Lazetiću!

Iako rođen 2004. godine Lazetić već dugo vremena radi sa tri ili četiri godine starijim igračima i pokazuje sjajne predispozicije, visok je 190 cantimetara, ali ga pored sjajne igre glavom odličuje i dobra tehnika i igra sa lopto.

Foto: Starsportphoto

U Kadetskoj ligi Srbije postigao je 12 golova i predvodio je svoju ekipu do  pehara namenjenog prvaka države. Partije u svom uzrastu preporučile su ga Slavoljubu Đorđeviću koji ga je priključio Zvezdinom omladinskom timu koji se takmičio u Ligi šampiona za mlade. 

- Znači mi to što sam imao priliku da zaigram u Omladinskoj Ligi šampiona. Oba puta sam ušao pred kraj utakmice, ali u svakom slučaju je to veliko iskustvo i pokazatelj da se vredan rad isplaćuje. Drago mi je što ekipa beleži pozitivne rezultate u Evropi. Verujem da će i generacija kadeta za koju nastupam izboriti prolazak u Omladinsku Ligu šampiona, te da ću naredne sezone ponovo imati tu čast da nosim dres Zvezde u najelitnijem juniorskom takmičenju - istakao je Lazetić za sajt Crvene zvezde.

Nastavio je sa sjajnim partijama i u "postkorona" periodu, što ga je preporučilo Dejanu Stankoviću i njegovim saradnicima koji su ga poveli na pripreme na Divčibare. Sjajno se pokazao Lazetić i tamo, ali je po povratku u Beograd nastavio da radi sa mlađim kategorijama i čeka šansu! 

Dočekao je kada je najmanje nadao, pozvan je u prvi tim pred meč sa Gentom u Ligi Evrope, te je sa ekipom išao u Belgiju. 

Foto: Starsportphoto

Protiv Genta nije debitovao, ali je svoju šansu dočekao na meču protiv Rada kada! Malo je falilo Lazetiću da se upiše u strelce protiv "građevinara", ali mu je 20 godina stariji Damir Kahriman uz pomoć stative odbranio šut.

Foto: Starsportphoto

Ipak, nema sumnje da je svetla budućnost pred Markom Lazetićem, te da će talentovani napadač kao i njegovi prethodnici uspešno tresti mreže u crveno-belom dresu, a potom i u Evropi! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realni Arthur

pre 3 godine

Bravo za naslov, nema sta prv pa u metu, kakvo bre cudo, decko samo sto je debitovao, ovakvi naslovi ne pomazu ni njemu ni klubu, mozda decko bude najbolji napadac u skorije vreme ali ipak, mislim da se preteruje sa ovakvim bombasticnim naslovima. Secam se vremena kad onaj mali Stojkovic debitovao za prvi tim kad smo igrali protiv Ventspilsa (7:0 dobili) dok je Prosinecki bio nas trener, pa naslovi te cudo, te superstar a znate li gde igra lik, pa u neku trecu ligu Spanije ako se ne varam . E to moze da se desi svakom mladom fudbaleru kad krenete sa ovakvim hvalospevima. Licno, zelim njemu sve najbolje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija