• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2020

13:49 >> 13:51

(VIDEO) MILAN - ZVER VREDNA 445.000.000 EVRA DOLAZI NA MARAKANU! Uteruju strah u kosti, gigant, sedmostruki prvak Evrope...

Crvena zvezda

(VIDEO) MILAN - ZVER VREDNA 445.000.000 EVRA DOLAZI NA MARAKANU! Uteruju strah u kosti, gigant, sedmostruki prvak Evrope...

Podeli vest

Žrebom u Nionu odlučeno je da će Crvena zvezda igrati protiv Milana u narednoj fazi Lige Evrope

Stari znanci i velikani evropskog fudbala! Klasik klubova koji su u poslednjoj deceniji tavorili na nižim granam od onih koje zaslužuju, ali koji se u prethodnom periodu vraćaju gde pripadaju!

Crvena zvezda sigurno nije zadovoljna rivalom koji je trenutno najbolja ekipa u Italiji, ali ni "rosoneri" nisu oduševljeni što će na noge sjajnim crveno-belima! 

Foto: Tanjug/AP

Moćno deluje Milan ove kalendarske godine, od kako je na klupu velikana sa "San Sira" seo Stefano Pioli, "rosoneri" su preporođeni i trenutno su na čelu Serije A. Najbolji igrač tima je bez sumnje 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, ali je oko njega okupljena mlada i talentovana ekipa. 

Foto: Tanjug/AP

Na golu je sada već iskusni Đanluiđi Donaruma, utisak je da je odbrana najslabiji deo sistema crveno-crnih, te da bi tu moglo da bude prostora za Crvenu zvezdu. 

Veznim redom komaduju dve afričke "zveri" Frank Kesi i Ismael Benaser za koje postoji ogromno interesovanje poslednja dva prelazna roga zbog sjajnih igara. Najveći kreativac tima je Turčin Hakan Čalhanoglu, ali se njegov odlazak očekuje već u januaru, ukoliko klub ne pristane da mu poveća platu. 

Foto: Tanjug/AP

Vrednost tima procenjena je na 445.900.000 evra, a najvredniji u timu je golman Donaruma koji vredi 60.000.000 evropskih novčanica. 

Rival koji se "namestio" Crvenoj zvezdi mogao bi da bude dodatna motivacija Dejanu Stankoviću koji je veliki deo igračke karijere proveo u Milanovom ljutom rivalu Interu. 

Foto: Public

Crvena zvezda i Milan imaju tradiciju i istoriju međusobnih duela iza sebe, do sada su se sastajali četiri puta, dva puta je bilo nerešeno i dva puta je Mialan slavio. 

Prvi duel rivala igran je 26. oktobra 1988. godine tada je u Italiji bilo 1:1 u okviru osmine finala Kupa evropskih šampiona. 

Revanš meć se igrao  9. novembar. "Rosoneri" su gostovali na "Marakani" pred više od 97.000 , a utakmica je posle nešto više od sat vremena igre prekinuta zbog magle. Utakmica je nastavljena sutradan, a Milan je prošao zbog boljeg izvođenja penala, jer je Đovani Gali odbranio penale Mitru Mrkeli i Dejanu Savićeviću. 

Poslednja dva rivala igrana su u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2006. godine, Milan je bio bolji na "San Siru" sa 1:0, golom Filipa Inzagija, dok je na "Marakani" italijanski klub pobedio sa 2:1, strelci su bili Iznagi i Sedorf, dok je počasni gol za crveno-bele postigao Dušan Đokić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija