• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2020

19:51

ZVEZDA I "MARAKANA" SU STRAH I TREPET! Poznati Italijan upozorava! Čuvajte se crveno-belih!

Crvena zvezda

ZVEZDA I "MARAKANA" SU STRAH I TREPET! Poznati Italijan upozorava! Čuvajte se crveno-belih!

Podeli vest

Fudbalski mediji u Italiji uveliko bruje o predstojećem duelu Crvene zvezde i Milana u Ligi Evrope, a sada se pojavila i detaljna analiza crveno-belih

Žreb je hteo da se u šesnaestini finala Lige Evrope susretnu Crvena zvezda i Milan! Mnogi navijači "rosonera" već su upisali pobede i prolaz u dvomeču, ali su fudbalski tručnjaci na "čizmi" drugačijeg mišnjenja. Jedan od takvih je Paolo Đerati koji je u razgovoru za "Tutomerkato" istakao da će Milanu biti izuzetno teško protiv crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto

- Prolazak Milana u osminu finala nije toliko očigledan kako su neki pomislili posle žreba. Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ukoliko bi prošao tim iz Beograda - rekao je Đerati. 

Nekadašnjni skaut Rome ozbiljno je "promatrao" crveno-bele, a zasluge za dobre rezultate i pre svega partije, pripisao je Dejanu Stankoviću.

- On je uspeo da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vrato staru slavu - istakao je nekadašji specijalista "vučice". 

Foto: Starsportphoto

Poznato je da u Evropi svi strahuju od gostovanja na "Marakani", a na to je skreuo pažnju i Đerati. 

- Zvezdin stadion je mitski. Sa navijačima postaje nešto jedinstveno. Predstavlja veliku prednost za igrače Crvene zvezde i nadam se da će se situacija sa korona virusom stabilizovati i da će navijači imati priliku da bidu na tribinama. 

Kako je poznato da "zapadni svet" u Srbiji najviše posmatra decu, tako je bilo i sada, a Đerati ističe da su trojica najtalentovanijih fudbalera blizu odlaska iz srpskog šampiona. 

- Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. smatram da će on već u januaru da bude prodat. Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović, centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji - rekao je on.

Foto: Starsportphoto

Koliko je ozbiljno shvatio svoju ekspertizu govori i činjenica da je promatrao i Zvezdin B tim, a tamo mu je kao i sportskom sektoru crveno-belih za oko najviše zapao RIčard Odada. 

- U B timu ima takođe velikih talenata. Pre svega tu mislim na Stankovića, kreativca rođenog 2003. godine i Odadu defanzivnog veznog igrača - poduvkao je Đerati.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija