• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

02.01.2021

07:07

NAVIJAČI U TRANSU! DIJEGO FALČINELI ZA INFORMER PORUČUJE! Uživam u Zvezdi i želim da ostanem! /VIDEO/

Crvena zvezda

NAVIJAČI U TRANSU! DIJEGO FALČINELI ZA INFORMER PORUČUJE! Uživam u Zvezdi i želim da ostanem! /VIDEO/

Podeli vest

Ostvarili smo sjajne rezultate u prvom delu sezone, a ja sam mnogo napredovao otkako sam stigao na "Marakanu", tako da bih zaista voleo da klub otkupi moj ugovor od Bolonje, kaže Falčineli

Želja mi je da ostanem u Crvenoj zvezdi, poručuje za Informer fudbaler crveno-belih Dijego Falčineli (29)! Italijanski napadač pod ugovorom je sa Bolonjom, a na "Marakanu" je stigao letos na pozajmicu, koja se završava u junu 2021. godine.

Međutim, Beograd mu se dopao, živi sa suprugom i ćerkicom u našem glavnom gradu i ne bi imao ništa protiv da još dugo ostane u Srbiji s porodicom.

Jeste li zadovoljni ovom polusezonom?

Praznike provodi u Italiji


Kako ćeš provesti praznike?

- Sa porodicom i prijateljima u Italiji, pošto mi obaveze dozvoljavaju. Nisam video roditelje otkad sam u Beogradu, mnogo mi nedostaju i provešću ceo odmor s najbližima u Italiji.
* Šta bi tražio od Deda Mraza u Novoj godini?
- Pre svega zdravlje, to je najvažnije. Zatim da osvojimo duplu krunu u Srbiji i da doguramo u Ligi Evrope što je moguće dalje.

- Impresioniran sam učinkom celog tima, pet meseci smo igrali na najvišem nivou, izgubili smo samo jedan meč. Odigrali smo mnogo sjajnih utakmica, pre svega u Ligi Evrope, gde smo se plasirali u narednu fazu kolo pre kraja takmičenja u grupi. Na ličnom planu sam takođe zadovoljan, mnogo sam napredovao i svakog dana želim da budem bolji. Naravno da bih voleo da ostanem ako bi mi odgovarala ponuda.

Vi ste prvi italijanski fudbaler koji igra za Crvenu zvezdu. Kako ste reagovali kad se pojavila mogućnost da pređete na beogradsku "Marakanu"?

- Najpre sam razgovarao sa porodicom i roditeljima. Bio sam svestan da sam dobio šansu koju ne smem da propustim. Zvezda je poznat klub, jedan od najprestižnijih u Evropi, igra međunarodne utakmice. Kada se sve uzme u obzir, jasno je da je to bila prilika za napredak u karijeri.

Foto: Peđa Milosavljević

 



Šta bi na ličnom planu voleo da ostvariš sa Zvezdom? Titula, gol u derbiju, nešto posebno u Ligi Evrope?

Prija mi život u Beogradu, družim se s Bastom

 

Kako izgleda tvoj prosečan dan u Beogradu i da li se družite s nekim iz ekipe?

- Ujutru vodim ćerku u školu, posle obično idem na trening. Zatim se vratim po ćerku i onda idemo kući. Kad imam slobodnog vremena, viđam se s Dušanom Bastom (bivši fudbaler Crvene zvezde koji je igrao i u Italiji, prim. nov.) i njegovom porodicom. On ima četvoro dece koja govore italijanski, pa i moja ćerka ima s kim da se druži.

 Da li si navikao na hranu u Beogradu i možeš li da uporediš stil života u Srbiji i u Italiji?
- Srpska hrana je odlična, a meso je verovatno bolje nego u Italiji. Kad je reč o stilu života, sve mi prija. Na raspolaganju mi je sve od restorana, prodavnica do šoping-centara. Ćerka mi ide u odličnu školu i živimo u prelepom delu grada. Nisam imao priliku da prošetam centrom, ali verujem da ću i za to pronaći vremena.

​Prepoznaju li te navijači, traže li ti autogram ili da se slikaju?

- Često mi se to dešava kad izađem iz kuće, ali reč je o ljudima koji su veoma ljubazni i poštuju i mene ličnost i ono što radim. U Italiji je drugačije, tamo su mnogo navalentniji. Na primer, kad jedem s porodicom, bukvalno navaljuju da mi priđu, dok su ovde ljudi mnogo uviđavniji.

- Želja mi je da u februaru eliminišemo Milan u Ligi Evrope. Znam da će biti mnogo teško, jer je reč o jakoj evropskoj ekipi, koja je u odličnoj formi. Međutim, ukoliko bismo uspeli, za mene bi to predstavljalo najveći uspeh u karijeri.

Da li ste znali nešto o Srbiji i jeste li se plašili promene sredine s obzirom da nikad niste igrali van Italije?

- Plašio sam se, ali ne zbog sebe koliko zbog svoje ćerke. Ona u Italiji ima prijatelje, školicu, a za tako malu devojčicu (6) promena sredine ume da bude izuzetno teška. Učinio sam sve da joj olakšam, upisao sam je u školu koja joj prija. Inače, znao sam dosta o Srbiji, Crvenoj zvezdi, njenim navijačima, tribini. Od brojnih srpskih prijatelja čuo sam samo najbolje o vašoj zemlji.

Treneru Zvezde Dejanu Stankoviću preporučio vas je njegov kum, a vaš trener u Bolonji, Siniša Mihajlović. Da li vam je Siniša pomogao da donesete odluku?

Foto: Peđa Milosavljević

Sviđa mu se Beograd, ali i hrana, Dijego Falčineli


- Siniša me je posavetovao pre nego što sam doneo odluku. Stanković je bio jedan od ključnih razloga mog dolaska u Zvezdu. Osetio sam koliko želi da me dovede. Takođe, on i članovi njegovog stručnog štaba govore italijanski, što mi je pomoglo da prelomim, budući da nisam govorio ni engleski, a srpski je pretežak za mene.

Možeš li da uporediš Dejana i Sinišu kao trenere i kako izgleda kad ih naljutiš?

- Dva velika trenera. Imao sam sreću da me Mihajlović trenira u Bolonji i to u veoma teškom trenutku nakon što smo imali lošu poziciju po odlasku Inzagija. Veoma je jaka ličnost sa velikim trenerskim kvalitetima. Kad je reč o Stankoviću, predstoji mu velika karijera, ima sve što je neophodno da postane trener na najvišem nivou. Srećom, nikad se nisu ljutili na mene, ali verujem da bih se uplašio.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija