• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2021

18:15 >> 21:02

ZVEZDA PALA UZ ZVUK SIRENE! Lorenco Braun pogodio za pobedu Fenera /VIDEO/

Crvena zvezda

ZVEZDA PALA UZ ZVUK SIRENE! Lorenco Braun pogodio za pobedu Fenera /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 18. kolu Evrolige na svom terenu od Fenerbahčea rezultatom 73:71 (18:22, 20:17, 15:14, 20:18), a pobedu gostima je uz zvuk sirene doneo Lorenco Braun

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila je neizvesna od prvog do poslednjeg minuta, a tome u prilog ide i činjenica da je najveća prednost nekog tima iznosila sedam poena razlike, a to je imala Crvena zvezda i to u poslednjoj deonici.

Nažalost po crveno-bele, ta razlika se istopila u samo dva napada kada su košarkaši Fenera serijom 6:0 prišli na 'minus jedan'.

Na kraju, u poslednji minut se ušlo nerešenim rezultatom, ali je prvo Dejan Davidovac izgubio loptu, potom je Nando De Kolo promašio za dva, isto kao i Kino Kolom osam sekundi pre kraja.

Ipak, za razliku od njih, precizan uz zvuk sirene bio je Lorenco Braun koji je loptu izbacio jednu desetinku pre kraja meča i pogodio, a na taj način je Zvezdi naneo 12. poraz u sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Džoni O'Brajant sa 17 poena, deset skokova i četiri asistencije, te indeksom 30. Osim njega, raspoloženoi su bili još Ognjen Dobrić sa 12, Dejan Davidovac 11 i Kino Kolom koji je dodao deset poena. Takođe, vredi istaći i Aleksu Radanova koji je ubacio osam.

Sa druge strane, najefikasniji su bili Lorenco Braun i Dajšon Pjer sa po 13 poena, 11 je dodao Marko Gudurić, a po deset Jan Veseli i Danilo Bartel.

Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić" (Beograd)

SUDIJE: Hristos Hristodulu, Fernando Roka, Robert Viklicki.

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant 17, Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić, Noko, Kolom 10. Trener: Dejan Radonjić.

FENERBAHČE: Hamilton, Braun 13, Gudurić 11, Mahmutoglu 4, Biberović, De Kolo 2, Pjer 13, Bartel 10, Veseli 10, Edi 2, Duverioglu 1, Uljanovas 7. Trener: Igor Kokoškov.

Tok meča

Četvrta četvrtina

40. minut - Lorenco Braun pogađa uz zvuk sirene za pobedu 73:71!

 

39. minut - Dajšon Pjer pogađa dva slobodna bacanja - 71:71!

Trojku je pogodio Davidovac, Zvezda vodi 71:69! Kokoškov traži minut pauze.

38. minut - Gudurić je poenima vratio prednost Feneru 68:69.

37. minut - Po dva bacanja su pogodili Jagodić-Kuridža i Gudurić - 68:67.

36. minut - Suviše lako su crveno-beli dopustili da se istopi velika prednost. Fener je prišao na dva poena zaostatka (66:64), a posle tajm-auta koji je tražio Radonjić će Lorenco Braun imati još jedno slobodno bacanje. Precizan je za penala bio Braun - 66:65.

35. minut - Dobrić pogađa tri slobodna bacanja, Zvezda ima maksimalnih 'plus sedam' - 66:59.

34. minut - Ponovo 2+1 O'Brajanta, Zvezda vodi 63:59. Amerikanac ima 17 poena, osam skokova i četiri asistencije.

33. minut - Dva bacanja je pogodio O'Brajant za 60:55, ali su Mahmutoglu i Pjer vratili Fener u igru - 60:59.

32. minut - Prve poene u poslednjoj deonici postigao je Marko Gudurić, ali je potom Ognjen Dobrić pogodio uz faul, a bio je i precizan sa linije za slobodna bacanja. Zvezda vodi 56:55. U nastavku je iz kontre pogodio Davidovac za 58:55.

Treća četvrtina

Gotova je treća četvrtina, rezultat je 53:53!

29. minut - Pogodio je Lorenco Braun trojku, ali je potom uz faul ibo precizan Džoni O'Brajant sa druge strane - 50:49.

28. minut - Ponovo haotičan period igre u dvorani "Aleksandar Nikolić", Zvezda vodi 47:46.

26. minut - Odmah posle toga usledila je i asistencija Koloma za O'Brajanta koji je doneo izjednačenje crveno-belima 44:44.

25. minut - Prve poene Zvezda u drugom poluvremenu postiže posle četiri minuta i 45 sekundi, a strelac je bio Kino Kolom koji je pogodio 2+1. Fenerbahče vodi 44:42.

24. minut - Lorenco Braun je pogodio trojku za 44:39, Dejan Radonjić traži tajm-aut.

23. minut - Haotična igra u "Pioniru", dugo nema poena, Fener i dalje vodi 41:39.

21. minut - Prve poene u drugom delu postigao je Uljanovas koji je pogodio trojku. Gosti vode 41:39.

Druga četvrtina

Poluvreme! Crvena zvezda vodi 39:38 posle prvih 20 minuta igre!

 

19. minut - Trojku je pogodio Gudurić, zatim je Rit bio precizan za dva, a na kraju i Bartel. Rezultat je 37:36 za Zvezdu.

18. minut - Najpre je Davidovac sa penala poravnao rezultat, a potom je Kori Volden trojkom doveo Zvezdu u vođstvo. Posle toga je Pjer smanjio na poen razlike, ali je onda Dobrić trojkom povisio na 35:31.

16. minut - Igor Kokoškov traži minut odmora, iako njegov tim vodi 29:27.

13. minut - Radanov je trojkom prekinuo seriju gostiju, a potom je Veseli poravnao rezultat na 25:25.

11. minut - Fenerbahče bolje otvara drugu deonicu, serijom 5:0 i ponovo vodi - 23:22. Dejan Radonjić to prekida tajm-autom.

Prva četvrtina

Kraj četvrtine! Crvena zvezda vodi rezultatom 22:18!

 

10. minut - Crvena zvezda prvi put vodi. Rezultat je 19:16 posle pogodaka Kina Koloma i Džonija O'Brajanta sa linije penala.

9. minut - Fener vodi 16:15. Crvena zvezda je pogodila tri trojke do sad, preko Voldena, Dobrića i O'Brajanta, a za dva su pogađali Davidovac koji je dva puta bio precizan i Jagodić-Kuridža.

7. minut - Turci čuvaju prednost, rezultat je 15:10, a Crvena zvezda je ispunila bonus.

4. minut - Muče se crveno-beli, Fener vodi 9:5.

 

2. minut - Fenerbahče vodi 5:3, jedine poene za crveno-bele postigao je Kori Volden trojkom sa velike udaljenosti.

Utakmica je počela!

18.50 - Utakmica počinje za deset minuta.

 

18.35 - Treneri Dejan Radonjić i Igor Kokoškov su dan pre meča izneli svoja očekivanja.

Očekuje nas težak meč, ekipa Fenerbahčea je u poslednjim utakmicama pokazala da se nalazi u jako dobroj formi, puno bolje izgledaju nego što je to bio slučaj pre toga - rekao je Radonjić uoči utakmice.

Promena trenera uvek donese novu energiju. Vratiće se Džordan Lojd i pretpostavljam Lengston Hol, sa kojima je to druga ekipa. Zvezda je puna talenta, ima veoma dobar tim, dobar sastav. Mislim da su se stabilizovali posle promene trenera. Oni su takmičarska ekipa, poslednjih nekoliko utakmica je pokazalo da su se vratili u normalu - istakao je Kokoškov.

18.15 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija