• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2021

18:20 >> 20:58

BARSELONA PREJAKA ZA ZVEZDU! Crveno-beli poraženi dvocifrenom razlikom /VIDEO/

Crvena zvezda

BARSELONA PREJAKA ZA ZVEZDU! Crveno-beli poraženi dvocifrenom razlikom /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone rezultatom 72:60 (21:11, 14:20, 22:14, 15:15) u Beogradu, u okviru 21. kola Evrolige

Crveno-beli su veoma loše otvorili meč i već posle prve četvrtine, u kojoj nisu postigli nijednu dvojku, su imali deset poena zaostatka (21:11). U drugoj deonici je tim sa Malog Kalemegdana igrao fenomenalno, pre svega u odbrani, gde se video pečat Dejana Radonjića, pa se na poluvreme otišlo sa samo četiri poena prednosti za goste (35:31).

Treću četvrtinu su gosti ponovo bolje odigrali, od početka do kraja, pa su uoči poslednjih deset minuta imali 12 poena viška u odnosu na Zvezdu (57:45). Na kraju, poslednju deonicu su Katalonci otvorili serijom 9:0 i tada su došli do maksimalnih +21 (66:45). Do kraja se Zvezda uspela samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Ognjen Dobrić sa 11 poena, dok se u pobendičkom sastavu istakao Kori Higins sa 14.

Ovo je Barseloni bila 15. pobeda u sezoni, uz šest poraza, dok sa druge strane Crvena zvezda ima skor 7-14.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Crvena zvezda - Barselona 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

DVORANA: Aleksandar Nikolić (Beograd)

SUDIJE: Robert Lotermozer, Marčin Kovalski, Mišel Rosi

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant 6, Volden 8, Lojd 9, Davidovac 7, Lazić 3, Rit, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 3, Kuzmić, Noko 2, Kolom 6. Trener: Dejan Radonjić.

BARSELONA: Dejvis 9, Vesterman 1, Hanga, Šmic 11, Pustovji 2, Oriola 12, Abrines 3, Higins 14, Martinez 2, Kurić 2, Mirotić 6, Kalates 10. Trener: Šarunas Jasikevičijus.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Utakmica je završena zasluženom pobedom Barselone od 72:60!

39. minut - Do kraja je ostalo još 66 sekundi, Barselona vodi 70:56.

37. minut - Novi tajm-aut gostiju, Zvezda je smanjila prednost Barselone na 66:54.

36. minut - Jasikevičijus zove tajm-aut jer je Zvezda prišla na 66:52.

34. minut - Prve poene Crvena zvezda u poslednjoj četvrtini postiže preko Korija Voldena koji je pogodio dva od tri slobodna bacanja- Barselona vodi 66:47.

32. minut - Posle jednog minuta i 11 sekundi igre u poslednjoj deonici, Zvezda je ispunila bonus - 64:45 za goste.

31. minut - Posle namernog faula Koloma, Šmic je pogodio dva bacanja, a potom još dva nakon faula Davidovca - 61:45.

Treća četvrtina

Kraj četvrtine! Užasnom igrom u poslednja dva minuta i lošim izvođenjem slobodnih bacanja u trećoj deonici (pet promašaja), Zvezda je stigla do ogromnog zaostatka - 57:45.

29. minut - Serijom 4:0 se Barselona vraća na deset poena razlike - 53:43.

28. minut - Trojkom i poenom sa linije penala Kina Koloma se Zvezda vraća u život - 49:43.

26. minut - Dugo nije bilo poena u "Pioniru", a onda je Lazić pogodio trojku. Rezultat je 47:39.

24. minut - Dejan Radonjić traži tajm-aut posle serije Katalonaca koji imaju prednost 47:36.

23. minut - Gosti su dodatno uvećali prednost i vode 43:36.

 

22. minut - Barsa za nijansu bolja na startu drugog poluvremena, rezultat je 39:33.

Počelo je drugo poluvreme.

Druga četvrtina

POLUVREME! Barselona vodi rezultatom 35:31!

 

19. minut - Zvezda je prišla na tri poena zaostatka, ali je onda Kalates lagano pogodio za dva, pa je Radonjić zatražio minut odmora - 33:28.

18. minut - Dugo Zvezda nije bila na 'minus pet', pa je sada pri rezultatu 31:26 Jasikevičijus odmah tražio tajm-aut.

17. minut - Barselona održava prednost, ali Zvezda opasno preti - 28:21.

15. minut - Zvezda serijom 5:0 prilazi na sedam poena zaostatka - 26:19.

14. minut - Dobra odbrana na obe strane, ali su obe ekipe već ispunile bonus. Barselona vodi 24:14.

12. minut - Prvu dvojku na meču za Zvezdu je pogodio Dejan Davidovac, a Šarunas Jasikevičijus je odmah zatražio tajm-aut. Barsa vodi 21:14.

Prva četvrtina

Kraj četvrtine! Dobrić je trojkom vratio Zvezdu na 'minus deset'. Posle prvih deset minuta Barselona vodi 21:11. Interesantno je da je Crvena zvezda u prvoj deonici pogodila tri trojke i dva slobodna bacanja, a u šutu za dva puleni Dejana Radonjića imaju 0/5.

9. minut - Raste prednost Barselone. Katalonci trenutno vode 21:8, a Zvezda nema rešenja za igru gostiju.

7. minut - Zvezda je od početka pogodila samo dve trojke, posle Dobrića je sada pogodio i Volden - 14:6 za goste.

5. minut - U igru je posle duže pauze ušao Džordan Lojd, Barsa vodi 14:3.

4. minut - Barselona ne staje, gosti vode 9:3.

2. minut - Mnogo bolje je Barsa otvorila meč. Zvezda je tri napada bez poena, Katalonci vode 4:0.

Utakmica je počela!

18.50 - Deset minuta je ostalo do početka meča.

18.20 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Crvena zvezda - Barselona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbijanac

pre 3 godine

Definitivno Zvezdu ove sezone u Evroligu ne gledam jer ne da igraju loše nego se trude da tako igraju. Centar igra beka bek centra opšte rasulo i u napadu pa i ja bi ih pobedio sa prijateljima iz moje ulice. Covicu bih preporucio da sledecu godinu ako uopšte sa ovim igračima izbori pravo igranja u Evroligu raspusti bukvalno celu ekipu i dovede igrace koji igraju za ekipu ne za sebe i neka ih plati koliko treba samo da ih dovede ovi su ocigledno zalutali.... Muka mi je da ih gledam da gube utakmice lošom igrom pola poraza je mogla i sa takvom igrom da dobije a nije jer se trude da igraju mnogo loše... Svaka čast Barsi ali nije me mnogo oduševila jedino odbranom taman da se ovi pogube...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija