• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2021

19:11 >> 21:21

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ BAR! Šuterska MOĆ crveno-belih! /VIDEO/

Crvena zvezda

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ BAR! Šuterska MOĆ crveno-belih! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Baru ekipu Mornara 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22) u debiju 16. kola ABA lige

Veliki derbi dosadašnjeg dela ABA lige, u Baru su se sastale ekipe koje su do sada pokazale najviše, ali je Crvena zvezda rezultatski lakše nego što je očekivano savladala Mornar 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22).

Prelomni faktor bile su trojke na strani crveno-belih, a Zvezda ih je pogodila čak 17! 

 

 

Utakmica je kasnila zbog prokišnjavanja u hali "Topolici" što nije predstavljalo problem Crvenoj zvezdi da dominira od početka do kraja susreta. Mornar je samo u trećoj četvrtini uspeo da u dva navrata stiigne do izjednačenja, što nije bilo dovoljno da se pobedi šuterski raspoloženi crveno-beli!

 

 

Dobra utakmica pala je u drugi plan posle teške povrede plejmejkera Mornara Džejsona Pulena kome je prilikom trka stradalo koleno! Pored toga, Dejan Radonjić je isključen u poslednjoj četvrtini posle žestokog protesta kod sudije, ali ni to nije omelo crveno-bele da dođu do pobede!

Mornar - Crvena zvezda 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22)

Arena: "Topolica"   Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Josip Radojković

Mornar: Pulen 6, Gabrijel 11, Nidam 13, Jeremić, Gordić 3, Šehović 2, Smit 15, Vajthed 19, Lazić 5, Vranješ 3, Bjelica, Luković 1.

Crvena zvezda: O'Brajant 14, Hol 7, Volden 7, Lojd 18, Davidovac 2, Lazić 6, Radanov, Dobrić 20, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić, Noko 5, Kolom 5.

Tok meča

Četvrta četvrtina:

DOOOOBRIĆ! Šesta trojka za Zvezdinog beka! Crveno-beli imaju sada +12, mora Pavićević da seče tajm-autom - 68:80!

Snažno zakucavanje Lendrija Noka posle asistencije Korija Voldena, a potom i trojka DŽordana Lojda! Zvezda ponovo ima osetniju prednost - 68:77!

Udario je Smit laktom Jeremića, sudija je svirao faul što je zasmetalo Radonjiću koji je ušao u verbalni sukob sa nekim na klupi Mornara, te ih su ih arbitri isključili sa meča - 62:70!

Treća četvrtina:

Kroz čitav meč se igra u pauzama, a tako je bilo i sada! Zvezda je ponovo otišla na osetniju prednost, ali se vratio Mornar ekspresno - 61:64!

Vraća se Mornar posle naivnih grešaka crveno-belih, tri slobodna bacanja za Kenija Gejbrijela i nerešeno je 52:52!

Stradalo je koleno Džejkoba Pulena posle jedne kontre Crvene zvezde, vlažan je parket zbog prokišnjavanja, Pulen je pao i iznet je sa terena uz bolnu grimasu - 43:49!

Tek što je počelo drugo poluvreme, a Bar je već izjednačio meč! Pogodio je Derik Nidam uz faul Ognjena Kuzmića, ali Amerikanac nije iskoristio dodatno slobodno bacanje - 43:43!

Druga četvrtina:

Uspeo je Mornar da se vrati pred kraj prvog poluvremena, te Zvezda na odmor odlazi sa tri poena prednosti - 37:40!

Ponovo uzvraća Bar preko Tejlora Smita, ali kažnjava lošu odbranu Džordan Lojd novom trojkom za Zvezdu - 31:38!

Fantastično šutersko veče Crvene zvezde u dosadašnjem delu meča! Trojka Dobrića, a potom i Kina Koloma za +7 - 24:31!

 

 

Prva četvrtina:

Uspeo je domaćin da se vrati rezultatski u meč, nakon -10, sjajna serija Ajzee Vajtheda koji trojkom u poslednjoj sekundi postavlja konačan rezultat prve četvrtine 22:25!

Razbudio se Mornar zahvaljujući poenima Pulena koji je pogodio trojku uz faul, ali brzo uzvraćaju crveno-beli sa poenima Džonija O'Brajanta i drugom trojkom Ognjena Dobrića - 8:18!

Bolji početak Crvene zvezde, posle tri minuta igre beogradski tim vodi 1:8!

19:20 - Utakmica je počela!

19.15 - Parket nije u najboljem stanju, organizatori pokušavaju da očiste vodu. Pitanje je da li će se na kraju uopšte igrati. Treneri su bili u razgovoru uoči meča, a voda ulazi u ventilaciju i pravi veliki problem u "Topolici"

19:10 - Krov hale "Topolice" u jednom delu prokišnjava, te je početak utakmice pomeren za 20 minuta!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 16. kola ABA lige između Mornara i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59